Cirurgia reparadora de cap i coll

Avui dia, els penjalls lliures microquirúrgics són els més utilitzats i acceptats per a la reconstrucció de cap i coll després de l'extirpació del tumor. La reconstrucció després del càncer intenta restaurar l'aparença i la funcionalitat de les part del cos afectada com poden ser la cara, les orelles, el nas, la boca, la llengua, la gola i les glàndules de la cara i el coll després de la radioteràpia.

Després de més de 30 anys de desenvolupament, els penjalls lliures microquirúrgics són avui considerats com a pioners per a les tècniques de reconstrucció de cap i coll després de reseccions tumorals compostes.

Els penjalls lliures proporcionen una restauració funcional i estètica superior amb menys morbiditat del lloc donant. El càncer de cap i coll està estretament relacionat amb l'exposició a substàncies tòxiques com el consum d'alcohol i el tabaquisme.

Si el tumor es troba a la superfície de la pell, es durà a terme l'extirpació quirúrgica simple i el seu tancament. No obstant això, en cas que el tumor sigui més gran, es requeriran procediments quirúrgics complexos.

Els cirurgians prenen empelts de pell d'altres parts del cos per tal d'omplir el defecte i tornar a connectar els petits vasos sanguinis per proporcionar una circulació adequada a través de les tècniques microquirúrgiques.

Una altra característica important i rellevant és la participació dels ganglis limfàtics regionals que actuen com una barrera per a la disseminació del tumor als òrgans i teixits distants.

La cirurgia de cap i coll és d'alta complexitat ja que aquestes àrees són essencials per al pacient i permeten realitzar activitats diàries com comunicar-se, mastegar, deglutir, parlar i prevenir rebentades dels grans vasos del cap i el coll, funcions vitals per al pacient. Restaurar l'aparell digestiu, la cara i el coll ha de ser el principal objectiu dels cirurgians plàstics.

A causa de l'agressivitat i el ràpid creixement d'aquests tumors i la proximitat de les estructures importants, el tractament sovint requereix l'ús de radioteràpia neoadjuvant abans de la postoperatori i/o quimioteràpia. Els efectes adversos d'aquests tractaments sovint determinen la cirurgia reparadora.

En aquests casos, els penjalls microquirúrgics vascularitzats juguen un paper important en el tractament del pacient.

Penjalls microquirúrgics

El cirurgià plàstic ha d'estar familiaritzat amb tots els aspectes de l'escala reparadora. En el cap i el coll, però, la transferència de teixit lliure ha de ser la primera elecció per a la reconstrucció de grans defectes o compostos que afectin l'os, els teixits tous i la pell.

El tractament de molts pacients amb càncer s'estén més enllà d'una sola cirurgia i és sovint un procés de tota la vida, amb la cirurgia secundària necessària per a la rehabilitació i la recurrència.

Compromís social

  • Compromís social
Entitat col·laboradora

© 2006 - 2023 Parc de Salut Mar · Avís Legal i Privacitat de dades | Política de Cookies | Accessibilitat