Preguntes freqüents sobre la cirurgia ortognàtica

Quin tipus d'anestèsia requereix una cirurgia ortognàtica?

L'anestèsia indicada en un procediment de cirurgia ortognàtica és anestèsia general amb ingrés hospitalari. El pacient torna a casa aproximadament al segon dia postoperatori.

El postoperatori es dolorós?

La cirurgia ortognàtica no sol ser dolorosa. Encara que sembli difícil de creure, molt pocs pacients reporten dolor després de la seva cirurgia ortognàtica. La majoria dels pacients refereixen menys dolor del que s'esperava. Els pacients reben medicació per reduir la inflamació i alleujar el dolor, que en la majoria dels casos es controla fàcilment amb medicaments i repòs. Per regla general, els pacients poden tornar a la seva vida normal en un termini de dos a tres setmanes després de la seva cirurgia ortognàtica. Independentment d'això, hem de tenir en compte que diferents pacients tenen diferents llindars de dolor, i no hi ha manera de determinar qui té un llindar alt i qui té un llindar baix.

Quina dieta alimentària s'ha de fer després d'una cirurgia ortognàtica?

Durant tot el procés de postoperatori, és molt important mantenir una bona aportació de proteïnes i vitamines per ajudar a assolir els nivells d'energia saludables, tot i que l'alimentació passarà per diferents etapes.

En la primera setmana després de la cirurgia, el pacient porta una dieta líquida. Durant aquest període pot ser difícil obrir la boca prou per utilitzar una cullera, però aquesta s'ha de començar a utilitzar com més aviat, podent començar amb culleres molt petites, com les dels nadons. És especialment important no utilitzar palletes, ja que el gest de succió produeix més inflamació, per la qual cosa s'ha de fer l'esforç de beure en got des del primer moment. Per a aquesta etapa es recomanen els sucs, cremes, batuts, brous i purés. Es pot usar també algún tipus de suplement dietètic (ric en proteïnes) per augmentar la ingesta de calories.

Un cop transcorreguda la primera setmana es passa a la dieta tova, que durarà aproximadament 4 a 8 setmanes. Durant aquest temps, el pacient ha de consumir aliments tous i de fàcil masticació, ja que els ossos estan en procés de consolidació en la seva nova posició. Per a aquesta etapa es recomanen pastes, arrossos, carns molt tendres (tipus hamburguesa) peixos tendres, verdures ben cuites, croquetes, etc.

Des del començament del tercer mes aproximadament, els pacients aniran gradualment introduint aliments una mica més durs i augmentant el nivell de duresa poc a poc. Una persona pot tornar als seus hàbits d'alimentació normals al voltant del quart mes després de la seva cirurgia ortognàtica.

És necessari el tractament d'ortodòncia en la cirurgia ortognàtica?

En les anomalies dentofacials, normalment les dents de l'arcada del maxil·lar i de la mandíbula es troben desalineats entre si. El paper de l'ortodoncista és essencial en aquests casos per alinear les dents i preparar-los per la intervenció quirúrgica.

El resultat de la combinació de tractaments, ortodòncia i cirurgia ortognàtica, és recuperar l'equilibri entre tots els paràmetres facials, per tant un bon diagnòstic i un tractament ortodòntic ben planificat és clau perquè la cirurgia ortognàtica sigui un èxit.

L'ortodoncista ha d'estar en constant comunicació amb el cirurgià maxil·lofacial, i una vegada que les dents aconsegueixin la posició ideal per a la cirurgia, tots dos decidiran el moment en què el pacient està llest per passar per quiròfan. Normalment, desprès de la cirurgia hi ha un període d'ajust en el qual es continua el tractament d'ortodòncia, per acabar de col·locar les dents i ajustar-los en la seva nova posició, encara que en alguns casos això no és necessari.

Compromís social

  • Compromís social
Entitat col·laboradora

© 2006 - 2023 Parc de Salut Mar · Avís Legal i Privacitat de dades | Política de Cookies | Accessibilitat