Agenda

4 de maig de 2019 - Jornades i Cursos

Entre Nosaltres. Qualitat de vida i càncer de mama

3a Jornada participativa

L'Hospital de la Santa Creu i Sant Pau, l'Institut de Recerca de Sant Pau i l'Hospital del Mar organitzen la 3a Jornada Participativa sobre Qualitat de Vida i Càncer de Mama, Entre Nosaltres, el dissabte 4 de maig de 2019, al Recinte Modernista de Sant Pau. Entre Nosaltres és una jornada oberta a la ciutadania amb xerrades, col·loquis, tallers i activitats enfocades a informar, orientar, animar i reunir a totes aquelles persones que conviuen amb aquesta malaltia, identifiquen la repercussió social del càncer o simplement se senten vinculades a la causa i estan interessades en conèixer i incorporar pautes de vida saludables al seu dia a dia. En el marc de la jornada s’organitzen una caminada solidària, una bicicletada des de l’Hospital del Mar fins al Recinte Moderniste de Sant Pau i un acte científic el 2 de maig.

La trobada Entre Nosaltres d'enguany comptarà, com en la primera edició, amb la col·laboració de cirurgians plàstics, oncòlegs, epidemiòlegs, investigadors, infermeria especialitzada, societats mèdiques, associacions ciutadanes i de pacients que lluiten per la prevenció i contra el càncer de mama i les seves complicacions.

El dijous 2 de maig s’organitza l'acte científic en el qual pretenem fer una actualització sobre el coneixement existent avui dia sobre el càncer hereditari de mama i ovari.

En aquesta taula rodona pretenem fer una actualització sobre els avenços en el diagnòstic molecular amb la utilització dels nous mètodes de seqüenciació. Per altra banda, compartirem el paper de noves estratègies de tractament adreçades a les pacients amb mutacions de determinats gens i també sobre les estratègies de tractament de reducció de risc per evitar una malaltia tumoral en la glàndula mamària o en l'ovari. Finalment posarem en valor la tasca primordial de les assessores genètiques com a membres integrants dels equips multidisciplinaris a fi i efecte de poder oferir una atenció d'alta qualitat.

Per a més informació sobre les difentes activitats podeu consultar els programes adjunts.

Enllaços relacionats

Compromís social

  • Compromís social
Entitat col·laboradora

© 2006 - 2024 Parc de Salut Mar · Avís Legal i Privacitat de dades | Política de Cookies | Accessibilitat