Agenda

Del 10 al 13 de maig de 2021 - Jornades i Cursos

Scalpel. II Gimbernat Surgical Symposium 2021

2n simpòsium organitzat per l'Associació Quirúrgica Gimbernat (AQG)

L'Associació Quirúrgica Gimbernat (AQG), constituïda per estudiants del grau de Medicina compartit UAB-UPF amb un especial interès per la reflexió sobre la Cirurgia, organitzen la segona edició de l’Scalpel. Gimbernat Surgical Symposium 2021 del 10 al 13 de maig al Campus Universitari Mar. Es faran tallers de diferents especialitats, simulacions i conferències, i la taula rodona online “Humanism in Surgery: Now more needed than ever” amb Jonathan McFarland, president de “The Doctor as Humanist” i professor de la UAB de Madrid, Jacek Mostwin, professor d’Urologia de The Johns Hopkins, Ourania Varsou, professora d’Anatomia de la Universitat de Glasgow, Héctor Guadalajara, cap del servei de Cirurgia General de l’Hospital Universitari Fundación Jiménez Díaz i Adrián López i Pelayo Aguilera, estudiants de Medicina UPF-UAB. Per a més informació consulteu el programa adjunt.

 

Cirurgia i Humanitats Mèdiques en el Grau de Medicina

La AQG (http://aqgimbernat.blogspot.com/) va ser fundada l'octubre de 2011 per un grup d'estudiants del quart curs del Grau de Medicina (UAB-UPF) amb l'estímul i suport del Professor Manuel Pera, Cap de Secció de la Unitat de Cirurgia Gastrointestinal de l'Hospital del Mar.

Els seus objectius fonamentals són promoure l'interès pel pensament crític sobre la Cirurgia, com a ofici en l'àmbit de la societat del nostre temps i com a disciplina oberta al diàleg amb altres disciplines universitàries, així com proporcionar informació fiable científicament, sobre la Cirurgia, en les seves diverses especialitats.

L'Associació també té la pretensió de complementar i enriquir l'actual currículum, no només en els seus aspectes anatòmics i clínics, sinó també, i de manera especial, en el context de les humanitats mèdiques. Durant el curs acadèmic es desenvoluparà un curs d'anatomia quirúrgica, un cicle de conferències sota el títol "Aproximació a la teoria i pràctica de la cirurgia" i un taller d'habilitats quirúrgiques.

Enllaços relacionats

Compromís social

  • Compromís social
Entitat col·laboradora

© 2006 - 2024 Parc de Salut Mar · Avís Legal i Privacitat de dades | Política de Cookies | Accessibilitat