Notícies

9 de novembre de 2018 - Guardons

El Congrés de la Sociedad Española de Epilepsia premia un treball de l’Hospital del Mar

El Congrés de la Sociedad Española de Epilepsia premia un treball de l’Hospital del Mar

Un treball dels professionals de la Unitat d'Epilèpsia de l'Hospital del Mar ha rebut el premi a la millor comunicació oral en el congrés celebrat a Màlaga els dies 25, 26 i 27 d'octubre.

El treball Aportación del post-procesado de resonancia magnética por morfometría basada en el vóxel en el diagnóstico de displasias corticales focales realitzat per la Unitat d'Epilèpsia de l'Hospital del Mar i defensat per la Dra. Sofía González Ortiz, del Servei de Diagnòstic per la Imatge, ha estat guardonat amb el premi a la millor comunicació oral en el congrés de la Sociedad Española de Epilepsia (SEEP), celebrat a Màlaga. L'estudi el signen també el Dr. Santiago Medrano, el Dr. Carlos Martínez, el Dr. Alessandro Príncipe, el Dr. Miguel Ley, el Dr. Rodrigo Rocamora i el Dr. Jaume Capellades.

Congrés_epilèpsia

La Dra. Sofía González Ortiz durant el congrés

El treball ha analitzat la utilitat d'un nou mètode per millorar la detecció de la displàsia cortical focal en pacients amb epilèpsia resistent al tractament (ERT). "La ressonància magnètica és crucial en el diagnòstic d'aquesta patologia, ja que els pacients amb lesions detectades per aquest mètode tenen millor pronòstic després de la cirurgia", explica la Dra. González Ortiz. Però un dels orígens més freqüents de l'ERT, la displàsia cortical focal, "pot ser difícil de valorar en el diagnòstic visual de la ressonància", destaca. Per aquest motiu, l'Hospital del Mar ha començat a utilitzar el programa MAP (Morphometric Analysis Program), amb el qual els experts de la Unitat d'Epilèpsia han demostrat que fins en un 20% dels casos "ha assistit a la detecció de la lesió, la qual cosa suposa un impacte important en el maneig clínic i pronòstic quirúrgic d'aquests pacients amb epilèpsia". El centre és el primer de l'Estat en aplicar el MAP en aquesta patologia.

Compromís social

  • Compromís social
Entitat col·laboradora

© 2006 - 2024 Parc de Salut Mar · Avís Legal i Privacitat de dades | Política de Cookies | Accessibilitat