Notícies

15 d'octubre de 2018 - Notes de Premsa

La importància del descans i una bona higiene de la son en pacients amb dolor crònic, a la III Jornada per a Pacients amb Dolor Crònic de l’Hospital del Mar

La importància del descans i una bona higiene de la son en pacients amb dolor crònic, a la III Jornada per a Pacients amb Dolor Crònic de l’Hospital del Mar

Convocatòria de premsa

Una son reparadora i el descans són factors de gran rellevància per al benestar dels pacients amb dolor crònic. Per aquest motiu, la III Jornada per a Pacients amb Dolor Crònic de l'Hospital del Mar, que se celebrarà aquest dimecres, 17 d'octubre, se centra en aquests aspectes de la vida diària dels malalts. La trobada coincideix amb la celebració del Dia mundial contra el dolor crònic.

La importància del descans i d'una bona higiene de la son són els punts principals de la III Jornada per a Pacients amb Dolor Crònic de l'Hospital del Mar, Adormir-se amb un somni aixecar-se amb un propòsit. La trobada, organitzada per la Unitat del Dolor del centre i la Comissió del Dolor del Parc de Salut MAR, i impulsada pel personal d'infermeria d'aquesta unitat, coincideix de nou amb el Dia mundial contra el dolor crònic i servirà per proposar als pacients què poden fer a la seva vida diària per ajudar-los a conviure i millorar el seu procés de dolor crònic.

Per fer-ho, la jornada comptarà amb la participació del Dr. Francisco J. Segarra, metge especialista del son, coordinador de la Clínica del Son-Dr. Estivill i codirector de la Unitat de Patologia del Son de l'Hospital General de Catalunya. També amb Maika Bakaikoa, terapeuta sexual i de parella especialitzada en dolor crònic, que tractarà la relació entre relaxació i dolor crònic, i amb la Dra. Enriqueta Barrera, metgessa adjunta del Servei d'Anestesiologia, Reanimació i Terapèutica del Dolor de l'Hospital del Mar, que parlarà sobre l'evolució d'aquest tipus d'unitats.

Com destaca el Dr. Antonio Montes, president de la Comissió del Dolor del Parc de Salut MAR, "un bon descans, reparador, té correlació amb el dolor i la seva percepció". Per tant, "oferir mètodes per poder assolir un bon descans, eines d'aplicació senzilla a la vida diària, pot permetre assolir un bon son i, per tant, una millora directa en el dolor que sent el pacient".

 

Atenció als mitjans a les 10,30 h a:

Sala Josep Marull

C/Dr. Aiguader 80, 08003 Barcelona (punt de trobada, vestíbul principal de l'Hospital del Mar)

 

Participaran:

  • Dr. Antonio Montes, cap de secció de la Unitat del Dolor i president de la Comissió del Dolor de l'Hospital del Mar-PSMAR.
  • Dr. Francisco J. Segarra, metge especialista del son, coordinador de la Clínica del Son-Dr. Estivill i codirector de la Unitat de Patologia del Son de l'Hospital General de Catalunya.
  • Susana Garcia, infermera de la Unitat del Dolor de l'Hospital del Mar.

 

Adjuntem enllaç al programa de la jornada.

 

http://bit.ly/Jornada_dolor_2018

Compromís social

  • Compromís social
Entitat col·laboradora

© 2006 - 2024 Parc de Salut Mar · Avís Legal i Privacitat de dades | Política de Cookies | Accessibilitat