Notícies

8 d'octubre de 2018 - Informació general

Èxit de la primera edició del #IogaPerAlCancerdOvari

Èxit de la primera edició del #IogaPerAlCancerdOvari

Més de vuitanta persones van participar el diumenge 7 d'octubre a l'activitat, una iniciativa solidària per fomentar la recerca en càncer d'ovari.

La master class de ioga organitzada per la Unitat Funcional Multidisciplinària de Tumors Ginecològics de l'Hospital del Mar, amb la Fundació Amics de l'Hospital del Mar i el Club Natació Atlètic-Barceloneta per impulsar la recerca en càncer d'ovari va reunir més de vuitanta persones aquest diumenge, 7 d'octubre, a les instal·lacions del club mariner. Tot un èxit de participació, tenint en compte que el mal temps no va permetre realitzar l'activitat a la platja, com inicialment estava previst.

Ioga_cancer_ovari

La iniciativa de les tres entitats, l'Hospital del Mar, la Fundació Amics de l'Hospital del Mar i el Club Natació Atlètic-Barceloneta, va consistir en una classe dirigida per professionals titulats de l'entitat esportiva, i va servir per destacar els beneficis d'una vida activa i de la relaxació en les pacients oncològiques. S'ha demostrat que la pràctica del ioga té beneficis terapèutics tant físics com emocionals per les afectades i ajuda a recuperar el to muscular que es perd després de la intervenció quirúrgica. La recaptació de la iniciativa es destinarà al projecte de recerca de la Unitat Multidisciplinària de Tumors Ginecològics, que analitza la possible utilització de la biòpsia líquida per a la detecció precoç del càncer d'ovari i la personalització del tractament. La iniciativa va comptar amb la col·laboració de Santiveri, el Grup Bon Preu i l'Associació ASACO (Associació d'Afectats per Càncer d'Ovari).

Ioga_cancer_ovari

 

El càncer d'ovari

El càncer d'ovari és la primera causa de mort per càncer ginecològic als països desenvolupats. De fet, una de cada 75 dones al món en serà diagnosticada al llarg de la seva vida. És l'anomenat assassí silenciós, ja que la falta d'una simptomatologia clara provoca que habitualment es diagnostiqui en fases avançades.

Ioga_cancer_ovari

Compromís social

  • Compromís social
Entitat col·laboradora

© 2006 - 2024 Parc de Salut Mar · Avís Legal i Privacitat de dades | Política de Cookies | Accessibilitat