Notícies

5 d'octubre 2018 - Informació general

Formació especialitzada en epilèpsia a l’Hospital del Mar

Formació especialitzada en epilèpsia a l’Hospital del Mar

El centre i l'Institut Hospital del Mar d'Investigacions Mèdiques (IMIM), han acollit una nova edició del Programa de rotació hospitalària en la Unitat d'Epilèpsia de l'Hospital del Mar.

Una dotzena de neuròlegs han participat, els dies 4 i 5 d'octubre, en la quarta edició del Programa de rotació hospitalària en la Unitat d'Epilèpsia de l'Hospital del Mar. Una iniciativa que té com a objectiu formar a especialistes en Neurologia en els diferents aspectes que afecten aquesta patologia, dotar-los d'un coneixement més gran sobre la malaltia, així com del maneig del pacient, adult o pediàtric, potenciant els aspectes pràctics. Un punt que ha destacat el Dr. Rodrigo Rocamora, coordinador del programa, que ha apuntat "la importància de tenir en compte l'aplicació pràctica del coneixement que volem transmetre, gràcies al fet de treballar braç a braç amb els professionals de la Unitat".

Curs_epilepsia_2019

Els dos dies de treball s'han dut a terme a l'IMIM i a la Unitat d'Epilèpsia de l'Hospital del Mar. S'han centrat en el diagnòstic diferencial dels diferents tipus de crisis, els fenòmens de pseudocrisis i nous procediments diagnòstics en neuroimatge. També en els nous procediments neurofisiològics i el maneig farmacològic actual de la malaltia. El curs té l'aval de la Societat Espanyola de Neurologia (SEN).

 

Referent en el tractament de l'epilèpsia

La Unitat d'Epilèpsia de l'Hospital del Mar és líder a l'Estat en el seguiment i tractament d'aquesta patologia. És centre de referència per a la cirurgia de l'epilèpsia del CatSalut i de referència a l'Estat per a l'Epilèpsia Refractària (centre CSUR). A l'àmbit internacional, forma part del projecte de Xarxa de Centres de Cirurgia de l'Epilèpsia (e-pilepsy) i forma part de la xarxa de centres de referència europea (ERN) Epi-CARE.

Compromís social

  • Compromís social
Entitat col·laboradora

© 2006 - 2024 Parc de Salut Mar · Avís Legal i Privacitat de dades | Política de Cookies | Accessibilitat