Notícies

10 de setembre de 2018 - Informació general

Professionals de l’Hospital del Mar viatgen a Zanzíbar en missió humanitària

Professionals de l’Hospital del Mar viatgen a Zanzíbar en missió humanitària

7 professionals del centre visitaran l'illa, que forma part de Tanzània, per atendre pacients amb diverses patologies només tractables amb neurocirurgia.

Portar l'esperança a pacients que no en tenen. Aquest és l'objectiu de la missió que, entre el 30 de novembre i el 10 de desembre, portarà a 7 professionals de l'Hospital del Mar a l'illa de Zanzíbar, a Tanzània, per col·laborar amb els professionals de l'Hospital Mnazi Mmoja en el tractament de malalts tributaris de neurocirurgia.

Equip_missio_Zanzibar

Alguns dels membres de l’equip

La missió liderada pel Dr. Jesús Lafuente, metge adjunt del Servei de Neurocirurgia, la formen la Dra. Sara Vallés, del Servei de Medicina Intensiva, que exerceix com a sotsdirectora de la iniciativa, el Dr. Juan Patiño, neurocirurgià, la Dra. Esther Vila i el Dr. Juan Luis Fernández, del Servei d'Anestesiologia, i les instrumentistes Anna Sabadell i Maria Albert. Durant la seva estada al país africà, valoraran una setantena de casos i realitzaran una trentena d'intervencions. Entre les patologies amb més prevalença, hi ha la hidrocefàlia pediàtrica, els tumors espinals i les fractures, així com hematomes cerebrals.

 

Cinquena missió

Aquesta és la cinquena vegada que un equip quirúrgic de l'Hospital del Mar visita Zanzíbar. "Es tracta d'una experiència molt positiva, fem convivència entre els professionals que hi participem i, a més, estem ajudant a la gent del país", explica el Dr. Jesús Lafuente. A banda de les intervencions quirúrgiques, també es farà formació als professionals locals i es farà donació de material quirúrgic i medicaments. A la seva tornada, els cirurgians faran el seguiment dels pacients tractats en col·laboració amb dos metges tanzans.

La iniciativa es fa en col·laboració amb la fundació NED-Neurocirugía, Educación y Desarrollo. Aquesta entitat, creada l'any 2005, té com a objectiu portar la neurocirurgia a l'Àfrica i l'Amèrica del Sud.

Compromís social

  • Compromís social
Entitat col·laboradora

© 2006 - 2024 Parc de Salut Mar · Avís Legal i Privacitat de dades | Política de Cookies | Accessibilitat