Notícies

5 de setembre de 2018 - Informació general

L’obra de José López Acosta, a l’Hospital del Mar

L’obra de José López Acosta, a l’Hospital del Mar

L'exposició forma part del projecte Art Usuari, que ofereix espais físics dels centres hospitalaris del PSMAR per a exposicions o altres activitats culturals.

El pintor José López Acosta, malagueny de naixement, exposa fins a final de mes una quarantena de les seves obres al passadís principal de l'Hospital del Mar. Una mostra de la seva àmplia trajectòria i dels diferents estils i influències que ha rebut durant la seva vida.

Exposicio_Lopez_Acosta

Les pintures que es poden veure aquests dies al centre mostren la forta influència del nord d'Àfrica en l'obra del pintor. López Acosta va néixer a Nerja, Màlaga, l'any 1935, però, amb només 14 anys, la seva família es va traslladar al Rif, al Marroc. Aquesta és, junt amb el mar, una de les grans influències a la seva obra. La trajectòria vital de l'artista també passa per Plan, a l'Aragó, i Catalunya, on ha viscut bona part de la seva vida.

Procedent d'una família amb amor per la pintura (la seva mare, els seus dos germans i la seva neta també s'hi han dedicat), l'obra de José López Acosta es basa en la barreja entre les experiències viscudes i la seva feina dins el món del cinema. Els quadres exposats a l'Hospital del Mar permeten veure els seus principals estils, els retrats, en els quals el món africà té una gran rellevància, els paisatges, on barreja llum i color, el mar, a la qual considera la seva segona llar, i el món àrab, influenciat per la seva joventut al Marroc.

Exposicio_Lopez_Acosta

Art Usuari

Es tracta d'una iniciativa que ofereix espais físics dels centres hospitalaris del PSMAR per a exposicions o altres activitats culturals. Així es vol aconseguir apropar aquestes expressions artístiques a les persones ingressades i als seus familiars, creant un entorn agradable i harmònic que procuri el seu benestar i compensi l'estrès associat al món hospitalari.

Compromís social

  • Compromís social
Entitat col·laboradora

© 2006 - 2024 Parc de Salut Mar · Avís Legal i Privacitat de dades | Política de Cookies | Accessibilitat