Notícies

17 d'agost de 2018 - Informació general

Un any de reflexió i record

Un any de reflexió i record

Fa un any, un atemptat terrorista va fer trontollar la ciutat de Barcelona. Trontollar, però no caure. La ciutadania, de la qual formen part els i les professionals que treballen al Parc de Salut Mar, va plantar cara als fets d'aquell dia d'agost i va donar al món una lliçó de solidaritat, fortalesa i treball en equip. Dotze mesos després, però, toca recordar de nou els fets que ens van glaçar el cor i que ens van fer adonar de la nostra pròpia fragilitat.

365 dies han passat, molt de temps, però no prou per tancar totes les ferides que l'atac a la Rambla va provocar. Encara recordem amb emoció aquells moments, l'arribada dels ferits i ferides transportats per les ambulàncies del SEM, la posada en marxa, per primer cop, del Pla Hospitalari de resposta a incidents amb múltiples víctimes (IMV-MAR), la generositat dels i les professionals que es van presentar voluntàriament al seu lloc de treball, l'allau de voluntaris que es van oferir a donar sang, a fer de traductors...

El pas del temps, però, ens ha de servir per veure amb perspectiva què va passar i com es va actuar. Fer un esforç de reflexió i revisió, buscar els nostres punts forts i febles i aprendre d'aquesta dolorosa lliçó. Tancar l'IMV-MAR incorporant tot això i enfortint la nostra organització, ja que no podem oblidar que haver-ho viscut no ens garanteix que no es pugui repetir un incident similar.

Però aquest recordatori també ha de sevir per dir #GràciesMAR. Un agraïment a les persones que el 17 d'agost i els dies posteriors van treballar per cuidar, salvar vides i recompondre cossos i esperits. I per afrontar el futur amb un sentiment renovat de pertinença i orgull per la gran tasca feta. Per això, a tots vosaltres, #GràciesMAR.

Dra. Olga Pané, gerent del Parc de Salut Mar.

 

 

Enllaços relacionats

Compromís social

  • Compromís social
Entitat col·laboradora

© 2006 - 2024 Parc de Salut Mar · Avís Legal i Privacitat de dades | Política de Cookies | Accessibilitat