Notícies

27 de juny de 2018 - Notes de Premsa

Inaugurada la reforma de la Unitat d’Hospitalització 5-Patologia Dual del Centre Dr. Emili Mira

Inaugurada la reforma de la Unitat d’Hospitalització 5-Patologia Dual del Centre Dr. Emili Mira

Els treballs han permès millorar el confort dels pacients ingressats en aquesta unitat i dels seus familiars. La reforma forma part d'un procés de millora per adaptar el centre a les necessitats dels malalts i les seves famílies.

El Centre Dr. Emili Mira ha inaugurat aquest matí la reforma de la Unitat d'Hospitalització-5, dedicada a pacients ingressats amb trastorns de patologia dual. Els treballs han servit per millorar l'espai en resposta a les demandes dels malalts i els seus familiars i serveixen per millorar els serveis que s'hi ofereixen, així com per aconseguir un ambient més lluminós i agradable.

Com explica el Dr. Víctor Pérez, Director de l'Institut de Neuropsiquiatria i Addiccions (INAD) del Parc de Salut Mar (PSMAR), "la nostra intenció és fer el menys traumàtica possible l'estada dels pacients al Centre Dr. Emili Mira, oferint uns espais oberts i lluminosos, que permetin a les persones ingressades sentir-se més relaxades i evitant la sensació d'estar tancat a l'hospital". A l'acte d'inauguració de la reforma de la unitat han assistit el Regidor ponent de Drets Socials de l'ajuntament de Santa Coloma de Gramenet, Luis Javier Fuentes, i la Directora del Sector sanitari Barcelonès Nord i Maresme del Servei Català de la Salut, Aurora Dueñas. També els representants de diverses entitats i associacions de malalts amb malaltia mental de Santa Coloma de Gramenet i de Badalona, AMMAME, ActivaMent Gramenet, ASAUPAM, AUPA'M, l'Associació de Familiars de Malalts Mentals de Barcelona Nord i Adarbyc.

Reforma_CAEM

La Dra. Marta Torrens, Directora del Procés d'Addiccions de l'INAD, destaca que "l'atenció a la patologia dual al PSMAR està consolidada. Som pioners i referents en l'atenció a aquest tipus de pacients d'alta complexitat i volem continuar en aquesta línia de treball".

 

Procés de reforma

L'espai remodelat disposa de 13 llits, destinats a pacients amb patologia dual. Tot i estar ben valorat per pacients i familiars, s'ha optat per reformar-lo per oferir a les persones ingressades i els seus familiars una millora en la qualitat dels serveis i, a la vegada, un ambient més lluminós i agradable. Les obres formen part d'un procés de reforma més ampli del Centre Dr. Emili Mira, com explica el seu director, Víctor Frías. "La reforma és la primera d'altres que s'han de fer fins a aconseguir millorar les condicions ambientals de les diferents unitats d'aguts de salut mental", ha explicat. A la vegada, "facilitaran canvis que han estat demanats pels usuaris i les seves famílies, i milloraran notablement l'experiència de l'ingrés a les nostres unitats".

Reforma_CAEM

 

El Centre Dr. Emili Mira

Situat al Recinte Torribera, a Santa Coloma de Gramenet, aquest centre, que es va inaugurar l'any 1930, és pioner en l'atenció a pacients amb patologies mentals a Catalunya. L'any 2009 es va incorporar al Parc de Salut Mar per acord entre aquesta institució, el Servei Català de la Salut i la Diputació de Barcelona. El centre disposa d'una àmplia oferta de serveis en salut mental que comprèn tots els nivells de l'atenció sanitària, ambulatòria, hospitalària i sociosanitària, amb 390 places distribuïdes en tres edificis i amb 450 professionals.

Compromís social

  • Compromís social
Entitat col·laboradora

© 2006 - 2024 Parc de Salut Mar · Avís Legal i Privacitat de dades | Política de Cookies | Accessibilitat