Notícies

13 de juny - Informació general

L’Associació Front Marítim Barceloneta col·labora amb la recerca en un dels tipus de càncer de mama més agressiu

L’Associació Front Marítim Barceloneta col·labora amb la recerca en un dels tipus de càncer de mama més agressiu

L'entitat ha lliurat avui a la Fundació Amics Hospital del Mar la recaptació de la seva campanya de micromecenatge, #1000raons. Aquesta aportació servirà per potenciar la recerca en càncer de mama a l'Hospital del Mar i el seu centre de recerca, l'Institut Hospital del Mar d'Investigacions Mèdiques. S'investiga la utilització de la immunoteràpia en el camp del càncer de mama.

L'Associació Front Marítim Barceloneta (AFMB), entitat sense ànim de lucre que té com a objectiu la millora d'aquesta zona de la ciutat, ha realitzat avui el lliurament simbòlic d'un xec per valor de gairebé 4.000 euros a la Fundació Amics de l'Hospital del Mar. Aquesta xifra és fruit de la campanya de micromecenatge #1000raons, amb la qual s'han recaptat fons per a recerca en càncer de mama que fan l'Hospital del Mar i el seu centre de recerca, l'Institut Hospital del Mar d'Investigacions Mèdiques (IMIM). Dins la campanya, s'han organitzat dos esdeveniments familiars al Parc de la Barceloneta per donar a conèixer la tasca que fan l'Hospital i l'IMIM en aquest camp i sensibilitzar la població davant el càncer de mama.

1000raons

D’esquerra a dreta, David López, el Dr. Joan Albanell, Maribel Pérez i la Dra. Mar Vernet

 

Impulsar la recerca en immunoteràpia en càncer de mama

Els diners recaptats serviran per donar un impuls a la recerca de la utilització de la immunoteràpia en el càncer de mama, un dels tractaments amb més futur en oncologia, però que, fins ara, no ha tingut èxit en aquesta patologia. La recerca se centrarà en un dels tipus de càncer de mama més agressius i que afecta pacients més joves, el triple-negatiu. Una patologia a la qual ara no es disposa de dianes terapèutiques i en què la immunoteràpia pot donar una nova esperança a les pacients.

El Dr. Joan Albanell, cap del Servei d'Oncologia Mèdica i director del Programa en recerca en càncer de l'IMIM, ha explicat que "en aquest camp, treballem de manera conjunta oncòlegs mèdics, immunòlegs, patòlegs i biòlegs per fer precisament un front, un front comú, per avançar en la immunoteràpia del càncer de mama. Fa pocs mesos hem incorporat a l'IMIM al Dr. Toni Celià-Terrassa, procedent de la Universitat de Princeton, als Estats Units, on ha treballat en els últims 6 anys". Amb la donació rebuda avui, "podrem garantir la ràpida incorporació d'un investigador jove al nostre grup de recerca en espera de resolució de projectes competitius, accelerant així la recerca".

1000raons

David López, el Dr. Joan Albanell i la Dra. Mar Vernet 

 

Tant el Dr. Albanell com la Dra. Mar Vernet, coordinadora de la Unitat de Patologia Mamària de l'Hospital del Mar, han volgut agrair la tasca realitzada per l'associació i la Fundació Amics de l'Hospital del Mar. La Dra. Vernet ha destacat que "la iniciativa de l'Associació Front Marítim Barceloneta ens ha acostat encara més al barri, a les nostres pacients", que són el centre de l'activitat dels professionals. "Necessitem escoltar la pacient" ha explicat, i, a la vegada, tenir en compte el seu entorn i la necessitat que entitats com l'AFMB facin divulgació de la tasca que es fa a l'Hospital i l'IMIM. En aquest sentit, "la Fundació Amics de l'Hospital del Mar ha trobat en l'Associació Front Marítim Barceloneta la complicitat necessària per impulsar el desenvolupament dels tractaments més avançats al centre", ha remarcat Maribel Pérez, Directora de la Fundació Amics de l'Hospital del Mar.

Per últim, David López, president de l'AFMB, ha destacat "el gra de sorra que aportem amb aquestes accions per conscienciar i sensibilitzar sobre el càncer de mama, i la necessitat de realitzar accions de micromecenatge amb l'objectiu de finançar projectes de recerca a l'Hospital del Mar i l'IMIM".

Compromís social

  • Compromís social
Entitat col·laboradora

© 2006 - 2024 Parc de Salut Mar · Avís Legal i Privacitat de dades | Política de Cookies | Accessibilitat