Notícies

25 de maig de 2018 - Informació general

20 anys del Memorial Dr. Lino Torre

20 anys del Memorial Dr. Lino Torre

La XX edició del Memorial ha comptat amb una conferència sobre la pràctica quirúrgica durant la Guerra Civil a càrrec del Dr. Carles Hervás i amb el lliurament del XIX Premi Dr. Lino Torre a la recerca quirúrgica.

El passat 25 de maig, la Sala Josep Marull de l'Hospital del Mar, va acollir la XX edició del Memorial Dr. Lino Torre, un homenatge a qui va ser el cap del Servei de Cirurgia General a partir de l'any 1966. L'acte el va obrir l'actual cap del servei, el Dr. Lluís Grande, que va aprofitar per recordar la trajectòria del Dr. Torre, un dels impulsors de l'adscripció del centre com a hospital docent, vinculat, en el seu moment a la Universitat Autònoma de Barcelona.

Memorial_Lino_Torre

El Dr. Julio Pascual i el Dr. Lluís Grande a la inauguració del Memorial Lino Torre

 

El Memorial va incloure el lliurament del XIX Premi Dr. Lino Torre a la recerca quirúrgica. Aquest any se n'han presentat una vintena, procedents de centres de tot l'Estat, dels quals se'n van seleccionar 10. El guardó reconeix el millor treball científic fet a l'àmbit de la cirurgia per un equip estatal, i en aquesta edició ha reconegut un estudi retrospectiu randomitzat que compara dues tècniques per reparar hèrnies inguinals, liderat pel Dr. Carlos Hoyuela, de la Clínica Platón. El treball el va publicar el British Journal of Surgery.

Memorial_Lino_Torre

Lliurament del XIX Premi Lino Torre al Dr. Carlos Hoyuela, a càrrec del Dr. Julio Pascual i la Dra. Pilar Torre

 

També es va lliurar el Premi al millor resident 2017 del Servei de Cirurgia General, que aquest any va reconèixer a la Dra. Blanca Montcusí.

 

Conferència sobre la cirurgia durant la Guerra Civil

El Dr. Carles Hervás, de la Fundació Museu d'Història de la Medicina de Catalunya, va ser l'encarregat de la conferència central del Memorial. Amb el títol El Dr. Rafael Pulido Cuchi y la actividad quirúrgica en el tren hospital número 20 durante la guerra civil española, va repassar la tasca dels cirurgians durant el conflicte que es va desenvolupar entre els anys 1936 i 1939 i l'anomenada cirurgia de guerra.

Memorial_Lino_Torre

El Dr. Carles Hervás durant la seva conferència

Compromís social

  • Compromís social
Entitat col·laboradora

© 2006 - 2024 Parc de Salut Mar · Avís Legal i Privacitat de dades | Política de Cookies | Accessibilitat