Notícies

23 de maig de 2018 - Informació general

Cap pacient en llista d’espera quirúrgica fora del temps de referència

Cap pacient en llista d’espera quirúrgica  fora del temps de referència

El nombre de pacients fora dels temps de referència ha passat de 444 el desembre de 2016 a 0 els primers quatre mesos d'aquest any. La llista d'espera quirúrgica s'ha reduït el 14%, amb una optimització de la utilització dels quiròfans del 19%. La posada en marxa de dos quiròfans al nou Edifici B, sumada al pla d'empresa, al finançament extraordinari de la Generalitat i a l'esforç dels professionals, ha permès assolir aquestes xifres. L'Hospital del Mar farà gairebé 19.500 intervencions aquest any, un miler més que el 2017. La posada en marxa de la renovada Unitat de Reanimació Quirúrgica confirma l'aposta de l'entitat per reforçar i millorar el bloc quirúrgic.

En aquests moments, cap pacient en llista d'espera per a una intervenció quirúrgica a l'Hospital del Mar supera el temps de referència establert per la Generalitat en els procediments garantits i amb temps de referència. Una xifra assolida gràcies a l'esforç realitzat pels professionals, que han portat a terme els objectius marcats pel pla d'empresa, engegat el mes de setembre del 2017, i superant els que fixava el pla de xoc del Departament de Salut, ja tancat.

Entre desembre de l'any 2016 i els primers quatre mesos del 2018, el nombre de pacients en llista d'espera quirúrgica que superaven els temps de referència ha passat de 444 persones a 0. A més, el nombre total de pacients s'ha reduït el 14% (de 5.101 a 4.314), superant l'objectiu del 10% marcat pel pla de xoc de la Generalitat. A la vegada, la mitjana de temps d'espera també ha caigut, passant de 181 dies a 81. Les baixes temporals, pacients que per diversos motius deixen la llista d'espera abans de la cirurgia, també s'han reduït a la meitat. Ara són menys de 200.

Aquestes dades confirmen la tendència dels últims anys de reducció de les llistes d'espera quirúrgiques i els temps d'espera a l'Hospital del Mar. Entre els anys 2013 i finals del 2017 el descens registrat va ser del 65%, i la demora mitjana per operar-se va baixar el 53% en el mateix període.

 

Implicació dels professionals

Les dades assolides han estat possibles gràcies a la implicació, l'esforç i el compromís dels professionals de la institució. En aquest sentit, l'obertura de dos quiròfans al nou Edifici B, sumada al pla d'empresa i a l'aportació extraordinària del pla de xoc de la Generalitat ha permès incrementar el nombre de cirurgies, que aquest 2018 arribaran a un màxim històric de 19.458, gairebé un miler més que l'any passat, quan se'n van fer 18.617. Les millores a la gestió, amb l'increment del 19% de l'optimització de l'ocupació dels quiròfans, així com la posada en marxa el passat 15 de maig de la nova Unitat de Reanimació Quirúrgica, confirmen l'aposta de l'entitat per reforçar i millorar el bloc quirúrgic. En aquest últim cas, amb un espai útil de gairebé 600 m2 (que multipliquen per gairebé 6 la superfície de la seva ubicació anterior), que permetrà passar d'11 a 19 punts de tractament per a pacients i ampliar les zones de treball dels professionals.

Compromís social

  • Compromís social
Entitat col·laboradora

© 2006 - 2024 Parc de Salut Mar · Avís Legal i Privacitat de dades | Política de Cookies | Accessibilitat