Notícies

24 d'abril de 2018 - Informació general

Participants en el congrés d’ESTRO visiten el Servei d’Oncologia Radioteràpica

Participants en el congrés d’ESTRO visiten el Servei d’Oncologia Radioteràpica

Una trentena de professionals han conegut el servei en una visita organitzada per l'empresa Siemens. L'Hospital del Mar és centre de referència per a la companyia en els seus nous equips de tomografia computada (TC).

El Servei d'Oncologia Radioteràpica de l'Hospital del Mar ha rebut la visita d'una trentena d'assistents al congrés de la Societat Europea de Radioteràpia i Oncologia (ESTRO) que s'ha celebrat a Barcelona, en un acte organitzat per l'empresa alemanya Siemens, fabricant del nou equip de tomografia computada (TC) del centre. De fet, l'Hospital del Mar és centre de referència en aquest camp per a Siemens i l'únic que disposa a Europa d'aquestes eines de diagnòstic.

Visita_ESTRO

Les visites s'han fet els dies 21 i 23 d'abril i han servit per ensenyar als professionals assistents al congrés, metges, metgesses i físics, l'activitat del Servei d'Oncologia Radioteràpica així com el nou equip de tomografia computada, en funcionament des del mes de maig de l'any passat. Es tracta del SOMATOM Confidence® RT pro 64, que incorpora els darrers avenços en aquest camp, com la possibilitat d'utilitzar doble energia i diverses eines informàtiques que milloren la qualitat de la imatge, per a definir millor els volums de la zona a irradiar, així com la possibilitat de la sincronització 4D, que sincronitza la imatge obtinguda amb la respiració del pacient.

El Dr. Manel Algara, cap del servei, ha destacat que l'aposta de Siemens per l'Hospital del Mar, "ens posiciona en la primera línia de la tecnologia en oncologia radioteràpica". "El fet que una empresa de la seva dimensió t'esculli com a centre de referència confirma que disposem de la tecnologia més avançada per tractar els nostres pacients", ha apuntat. L'alt interès demostrat per la visita entre els participants al congrés demostra el paper de lideratge de l'Hospital en el camp de l'oncologia radioteràpica.

 

Compromís social

  • Compromís social
Entitat col·laboradora

© 2006 - 2024 Parc de Salut Mar · Avís Legal i Privacitat de dades | Política de Cookies | Accessibilitat