Notícies

4 d'abril - Guardons

El Servei de Medicina Física i Rehabilitació, premiat per la Societat Catalana de Medicina Física i Rehabilitació

El Servei de Medicina Física i Rehabilitació, premiat per la Societat Catalana de Medicina Física i Rehabilitació

Un estudi del servei ha estat reconegut com el millor treball de recerca a la XXVIII Jornada d'Actualització de l'entitat.

Un treball sobre malnutrició a pacients amb malaltia pulmonar obstructiva crònica (MPOC) del Servei de Medicina Física i Rehabilitació de l'Hospital del Mar ha rebut el premi al millor treball de recerca de la Societat Catalana de Medicina Física i Rehabilitació. L'estudi es va presentar a la XXVIII Jornada d'Actualització de l'entitat, celebrada a l'Hospital de l'Esperança el passat 16 de març, i que va comptar amb una important presència de professionals del centre al comitè organitzador i al comitè científic.

El treball, Malnutrició a pacients amb malaltia pulmonar obstructiva crònica estable remesos a un programa de rehabilitació respiratòria: relació amb la mortalitat i hospitalitzacions als dos anys de seguiment, ha analitzat la prevalença d'aquesta problemàtica i la utilitat d'aplicar en aquest grup de pacients els criteris de l'European Society for Clinical Nutrition and Metabolism (ESPEN) per definir el risc de malnutrició. Els autors són Vanessa Dávalos, Mª Dolores Sánchez-Rodríguez, Natalia Neira, Anna Guillén-Solà, Josep Mª Muniesa i Ester Marco.

Segons les dades obtingudes, la prevalença de malnutrició en els pacients amb MPOC aplicant els criteris de l'ESPEN és del 22%. A més, s'associa amb un pitjor pronòstic tenint en compte la mortalitat, les estades a l'hospital i els dies d'estada en un seguiment a dos anys.

Compromís social

  • Compromís social
Entitat col·laboradora

© 2006 - 2024 Parc de Salut Mar · Avís Legal i Privacitat de dades | Política de Cookies | Accessibilitat