Notícies

29 de gener de 2018 - Informació general

La nova Unitat d'Hospitalització Domiciliària de l'Hospital del Mar donarà atenció en el domicili a pacients derivats directament del servei d'Urgències, de l'Hospital de Dia i dels Centres d'Atenció Primària

La nova Unitat d'Hospitalització Domiciliària de l'Hospital del Mar donarà atenció en el domicili a pacients derivats directament del servei d'Urgències, de l'Hospital de Dia i dels Centres d'Atenció Primària

Enlloc com a casa

A partir d’ara, la Unitat d'Hospitalització Domiciliària de l'Hospital del Mar (HADMar) oferirà un servei hospitalari al domicili a pacients que, després de ser atesos al servei d'Urgències, a l'Hospital de Dia o als Centres d'atenció Primària, requereixen atenció mèdica, evitant l'ingrés a l'Hospital. L'HADMar permetrà que el pacient "ingressi" directament en el seu domicili on rebrà la mateixa atenció que tindria estant en un hospital. L'equip assistencial valorarà la situació del pacient i, si aquesta ho permet, podrà ser atès al seu domicili.

Els criteris que determinaran que un pacient sigui candidat a ingressar a l'HADMar seran:

  • Que el pacient estigui en una situació clínica estable.
  • Que disposi de suport domiciliari per part d'un familiar o d'un acompanyant cuidador que pugui rebre les indicacions del metge i la infermera.
  • Que tingui un telèfon accessible (mòbil o fix)
  • Que visqui en l'àrea de referència de l'Hospital: Ciutat Vella o Sant Martí.
  • Tenir el consentiment informat per part del pacient i/o dels cuidadors.

Durant l'hospitalització a domicili, els pacients rebran la visita diària del metge i la infermera i se li realitzaran les mateixes proves i tractaments que li farien en un hospital. A més, el pacient disposarà d'un número de telèfon directe per comunicar-se amb ells, en horari de matí i tarda.

L'Hospitalització a domicili permet que el pacient estigui en el seu entorn quotidià habitual, tan important en la seva recuperació, i es preserva completament la seva intimitat. Especialment, en la gent gran, s'eviten situacions potencialment greus com períodes de desorientació i agitació. També suposa avantatges per a la família, ja que s'eviten desplaçaments a l'hora de fer l'acompanyament i/o rebre la informació mèdica.

Com va començar

L'Hospital del Mar va posar en marxa al 2007 la Unitat d'Hospitalització Domiciliària, un servei d'atenció mèdica especialitzada i suport d'infermeria a domicili adreçat als pacients que, passada la fase aguda de la seva malaltia a l'hospital, poden continuar l'atenció al seu domicili.

A partir del gener de 2018, l'HADMar entra en una nova etapa per donar servei hospitalari al domicili a pacients derivats directament del servei d'Urgències, de l'Hospital de Dia o dels Centres d'Atenció Primària, iniciant l'atenció i el tractament al seu domicili, sense que hi hagi un període previ d'ingrés en hospitalització convencional.

Els objectius d'aquesta iniciativa són oferir més benestar als malalts, disminuir riscos i cercar l'eficiència econòmica.

Per al pacient i la seva família, els tractaments són millors si es poden fer a casa.

Telèfons de contacte:

  • Paquita Sánchez: 22761
  • Ariadna Brasé: 25091
  • Rosana Sabaté: 25092
  • Carmen Rodríguez: 29306
  • Esmeralda Hernández: 29309
  • Infermeta torn matí/tarda: 25093/25094

Enllaços relacionats

Compromís social

  • Compromís social
Entitat col·laboradora

© 2006 - 2024 Parc de Salut Mar · Avís Legal i Privacitat de dades | Política de Cookies | Accessibilitat