Notícies

24 de novembre de 2017 - Informació general

No girem l'esquena a la violència masclista #respecte #niunamenys #noésno #ensvolemvives

No girem l'esquena a la violència masclista  #respecte #niunamenys #noésno #ensvolemvives

Dia internacional per a l'eliminació de la violència vers les dones

Un any més, en el Dia internacional per a l'eliminació de la violència masclista, volem expressar el nostre rebuig més rotund a aquest tipus de violència i a tots els maltractaments en general, i ens afegim a la campanya #BCNantimasclista de l'Ajuntament de Barcelona com a ciutat que rebutja frontalment aquest tipus de violència.

La violència masclista és una violència, malauradament, encara present a les nostres societats i que ens obliga a esmerçar tots els esforços, tots els recursos i totes les voluntats per assolir la seva eradicació.

Recordar-vos que ara fa dotze anys, el PSMAR va posar en marxa un programa sistemàtic de detecció i d'informació a les dones, usuàries dels diferents serveis dels nostres centres que puguin estar patint una situació de maltractament. Els centres sanitaris, hospitals i molt especialment els serveis d'urgències són on es detecten aquests maltractaments amb més facilitat. Per aquest motiu, la Comissió es va ocupar d'elaborar protocols d'atenció i detecció i, en l'actualitat, els centres del PSMAR proporcionen una atenció integral a les dones víctimes de violència de gènere facilitant ajut sanitari, psicològic i social.

Després d'aquests anys de treball continuat, compromís professional i ètic, la Comissió reafirma la necessitat de prosseguir en la lluita contra la violència masclista i els maltractaments en general, informant, detectant i atenent a les víctimes i formant els professionals en l'atenció als maltractaments.

Compromís social

  • Compromís social
Entitat col·laboradora

© 2006 - 2024 Parc de Salut Mar · Avís Legal i Privacitat de dades | Política de Cookies | Accessibilitat