Notícies

13 de novembre de 2017 - Informació general

Movember: Investigant per millorar la qualitat de vida després d’un càncer de pròstata

Movember: Investigant per millorar la qualitat de vida després d’un càncer de pròstata

L’Institut Hospital del Mar d’Investigacions Mèdiques (IMIM) coordina a nivell nacional l’únic estudi que la Movember Foundation finança a Espanya

Com cada mes de novembre, la Movember Foundation anima als homes de tot el món a deixar-se el bigoti per a conscienciar i obtenir fons per a la recerca en salut masculina. El Grup de Recerca en Serveis Sanitaris de l'Institut Hospital del Mar d'Investigacions Mèdiques (IMIM) participa com a coordinador a Espanya d'un estudi internacional finançat per la Movember Foundation, en el que participen més de 5.000 pacients de dotze països diferents.

L'estudi, que porta per títol "Prostate Cancer Outcomes- Compare and Reduce Variation" (PCO-CRV), es centra en pacients diagnosticats de càncer de pròstata localitzat i té una dotació global de 4,6 milions d'euros que Movember aporta a partir de les donacions obtingudes a través de campanyes de micromecenatge a tot el món i que s'activen especialment durant el mes de novembre.

El càncer de pròstata és el tumor més diagnosticat en els homes de la Unió Europea però afortunadament en el 90% dels casos es diagnòstica en un estadi inicial, quan encara no s'ha disseminat "El càncer de pròstata localitzat sol ser asimptomàtic i els resultats disponibles suggereixen una supervivència alta independentment del tractament aplicat. No obstant això, els tractaments poden produir importants efectes secundaris com incontinència, efectes urinaris irritatiu-obstructius, sexuals i intestinals, de manera que l'avaluació de l'impacte dels diferents tractaments sobre la Qualitat de Vida dels pacients s'ha convertit en un dels principals resultats a avaluar" explica Montse Ferrer, investigadora principal del estudi PCO-CRV a l'estat espanyol.

L'estudi PCO-CRV compararà la qualitat de vida dels pacients que han estat tractats de càncer de pròstata localitzat als 12 països participants. Els resultats obtinguts han de permetre establir quins tractaments donen millors resultats en qualitat de vida i dissenyar protocols que millorin la salut física i mental dels homes en tractament per càncer de pròstata localitzat.

El projecte PCO-CVR es basa en:

· Mesurar sistemàticament els resultats clínics i els Resultats Percebuts en els Pacients -els coneguts com PRO-Patient Reported Outcomes- dels homes diagnosticats de càncer de pròstata, independentment del seu enfocament de gestió

· Mesurar sistemàticament altres elements clau de l'atenció que poden impactar en els resultats (per exemple pràctiques d'assistència prèvia i posterior al tractament, equips multidisciplinaris, etc)

· Comparar i compartir els resultats entre els llocs participants i els centres de dades locals que recluten els pacients

· Analitzar les variacions en els resultats: comprendre els factors clau que ofereixen els millors resultats possibles per als homes amb càncer de pròstata

· Mobilitzar l'intercanvi de coneixements dins dels membres del PCO-CRV i més enllà.

El projecte, que de moment té finançament per 3 anys, inclou a 33 centres de l'Estat Espanyol i un total de 12 països amb diferents centres participants.

Sobre Movember

Movember Foundation i la seva campanya homònima Movember, és l'organització líder al món per canviar la cara de la salut masculina.

La tasca principal de la Fundació Movember és finançar les investigacions sobre malalties masculines, a través del seu Pla d'Acció Global (GAP), per garantir que els homes visquin una vida més feliç, més sana i més llarga. Tots els esforços realitzats durant la campanya per a tots els germans i germanes Mo Bros i Mo Sistas es dirigeixen en aquesta direcció, recollir els màxims fons possibles per canviar la cara de la salut masculina.

Des de 2003, la comunitat Movember (4,7 milions de MoBros i MoSistas) ha recaptat 484 milions d'euros i ha finançat prop de 1.000 programes de recerca de càncer de pròstata i testicle en 21 països. Els diners recaptats es gestionen a través del seu Global Action Pla o GAP, on un grup d'experts compost per 250 dels millors especialistes en càncer de pròstata i de testicles, salut mental i inactivitat física, valora i reparteix els fons entre les millors propostes realitzades pels grups de recerca de tot el món.

Gràcies a això, s'està salvant i millorant la qualitat de vida dels homes afectats per la pròstata i el càncer testicular.

Podeu col·laborar amb l'equip de l'IMIM, l'IMIMO a: http://moteam.co/imimo

Enllaços relacionats

  • Nota (PDF 29,17 Kb)

Compromís social

  • Compromís social
Entitat col·laboradora

© 2006 - 2024 Parc de Salut Mar · Avís Legal i Privacitat de dades | Política de Cookies | Accessibilitat