Notícies

8 de novembre - Informació general

L’Hospital del Mar lidera el Registre Espanyol d’Hipertensió Pulmonar associada a malaltia respiratòria

L’Hospital del Mar lidera el Registre Espanyol d’Hipertensió Pulmonar associada a malaltia respiratòria

La Unitat d'Hipertensió Pulmonar de l'Hospital del Mar és l'encarregada de coordinar el registre REHAR (Registre Espanyol d'Hipertensió Pulmonar associada a malaltia respiratòria). El Dr. Diego Rodríguez, adjunt del Servei de Pneumologia del centre, és el coordinador de la iniciativa, un projecte multidisciplinari de la línia de Recerca en Hipertensió Pulmonar del Centro de Investigación Biomédica en Red de Enfermedades Respiratorias (CIBERES, ISCiii). També hi participen experts de la Sociedad Española de Neumología y Cirugía Torácica (SEPAR). 

Els objectius principals del projecte són conèixer les característiques clíniques, funcionals, radiològiques i hemodinàmiques dels pacients amb hipertensió pulmonar a l'Estat, obtenir una aproximació a la situació epidemiològica de la malaltia i valorar la resposta a un eventual tractament específic insaturat.

La hipertensió pulmonar és una complicació freqüent durant l'evolució tant de la malaltia pulmonar obstructiva crònica (MPOC), com de la fibrosi pulmonar idiopàtica (FPI), en la qual la seva presència s'associa amb una pitjor supervivència i un increment en l'ús de recursos sanitaris.

Per tenir més informació

http://www.separ.es/?q=node/82

Compromís social

  • Compromís social
Entitat col·laboradora

© 2006 - 2024 Parc de Salut Mar · Avís Legal i Privacitat de dades | Política de Cookies | Accessibilitat