Notícies

10 d'octubre - Informació general

Tercera edició del Programa de rotació hospitalària en la Unitat d’Epilèpsia de l’Hospital del Mar

Tercera edició del Programa de rotació hospitalària en la Unitat d’Epilèpsia de l’Hospital del Mar

Hi van participar especialistes de centres de 2º nivell interessats en aquest camp

La Unitat d'Epilèpsia de l'Hospital del Mar ha organitzat, els dies 5 i 6 d'octubre, la tercera edició del Programa de rotació hospitalària, una iniciativa dirigida a formar a neuròlegs, neurofisiòlegs i pediatres a la pràctica de l'epilèpsia. L'activitat, realitzada a les instal·lacions de l'Hospital i de l'Institut Hospital del Mar d'Investigacions Mèdiques (IMIM), ha servit per realitzar una actualització general dels aspectes actuals del diagnòstic i el tractament d'aquesta patologia.

El programa té com a objectiu donar als especialistes un major coneixement de l'epilèpsia, així com del maneig del pacient, tant en edat pediàtrica com adulta. En destaca el vessant pràctic, amb visites a la unitat i valoració de casos reals. A la vegada, es treballa en el camp del diagnòstic diferencial, els fenòmens de pseudocrisis, els nous procediments diagnòstics en neuroimatge i els nous procediments neurofisiològics. També en el del maneig farmacològic de la patologia. El fet de realitzar el programa a l'Hospital del Mar permet als assistents accedir als recursos més avançats en neuroimatge, registre de VEEG (vídeo electroencefalograma) amb monitoratge continu i tècniques avançades de cirurgia de l'epilèpsia. El curs té l'aval de la Societat Espanyola de Neurologia (SEN).

L'Hospital del Mar, centre de referència en el tractament de l'epilèpsia

El centre i la seva Unitat d'Epilèpsia són líders a l'Estat en el seguiment i tractament d'aquesta patologia. L'Hospital és centre de referència per a la cirurgia de l'epilèpsia del CatSalut i de referència a l'Estat per a l'Epilèpsia Refractària (centre CSUR). A l'àmbit internacional, forma part del projecte de Xarxa de Centres de Cirurgia de l'Epilèpsia (e-pilepsy) i forma part de la xarxa de centres de referència europea (ERN) Epi-CARE.

Compromís social

  • Compromís social
Entitat col·laboradora

© 2006 - 2024 Parc de Salut Mar · Avís Legal i Privacitat de dades | Política de Cookies | Accessibilitat