Notícies

6 de juny de 2017 - Informació general

L'INAD col·labora en el projecte "Finestres de la ment" per lluitar contra l'estigma cap a les persones amb trastorn mental a les Xarxes de Serveis de Salut

L'INAD col·labora en el projecte

“Finestres de la ment” és un projecte que desenvolupa conjuntament l'Associació Salud y Família i l'Institut de Neuropsiquiatria i Addiccions del PSMAR i utilitza metodologia innovadora que facilita el contacte continuat en primera persona amb els professionals de salut i situa la perspectiva i la participació de les persones amb trastorn mental al centre del projecte. L'objectiu és donar a conèixer els comportaments i actituds estigmatitzants més freqüents als propis professionals de salut i compartir amb ells un procés de reflexió i autovaloració sobre la seva pràctica real. Així mateix, es manté un contacte continuat per afavorir canvis en primera persona en la seva pràctica professional diària.

La percepció que els professionals de salut en tenen sobre la salut mental determina el tracte i la qualitat de tota mena de tractaments a les persones amb trastorn mental. Els comportaments i actituds estigmatitzants més freqüents entre els professionals de la salut són:

  • Abstenir-se de fer-se càrrec de l'assistència a la persona amb trastorn mental i centrar-se en buscar altres professionals substituts.
  • Biaix diagnòstic, doncs els símptomes de malestar físic poden ésser interpretats com una mera conseqüència del trastorn mental i/o del seu tractament.
  • Acceleració d'alguns processos de tractament reduint els terminis preestablerts.
  • Expressar el desconfort professional obertament mitjançant l'evitació, el rebuig i l'allunyament de la persona amb trastorn mental.
  • No fer-se’n càrrec de les necessitats especials que poden presentar aquests pacients.

De fet, l'estigma que pateixen les persones amb trastorn mental és la principal barrera per a la seva recuperació i benestar.

Enllaços relacionats

Compromís social

  • Compromís social
Entitat col·laboradora

© 2006 - 2024 Parc de Salut Mar · Avís Legal i Privacitat de dades | Política de Cookies | Accessibilitat