Notícies

25 de maig de 2017 - Informació general

Inici de l'activitat del servei d'Oncologia Radioteràpica a l'Hospital del Mar

Inici de l'activitat del servei d'Oncologia Radioteràpica a l'Hospital del Mar

Avui, 25 de maig, el servei d’Oncologia Radiotràpica inicia la seva activitat a l’Hospital del Mar que es trasllada des de l'Hospital de l'Esperança i així s'apropa als pacients dels districtes de Ciutat Vella i Sant Martí. El trasllat del servei permet un atenció oncològica integral a l'Hospital del Mar.

Aquesta reunificació de serveis al voltant del càncer engloba l’Oncologia mèdica, la Cirurgia, els Serveis de Radiologia i Imatge pel diagnòstic, les exploracions diagnòstiques de diferents especialitats, l’Anatomia Patològica amb els serveis de Biologia Cel·lular, l’Oncologia Radioteràpica, el Banc de tumors, els Comitè de Tumors, els Programes de detecció precoç i també la recerca, amb el Programa de Recerca en Càncer, que inclou des de la recerca bàsica a la pre-clínica i l’orientada a la malaltia.

Radioteràpia de darrera generació

El disseny d’aquestes àrees s’ha fet mitjançant l’ús de circuits antipànic, que mitiguen la sensació d’estar tancat o aïllat, garantint la seguretat de pacients, visitants i professionals.

Els dos nous acceleradors lineals que donaran servei són els models més recents i moderns del mercat. Un d’ells ha estat una donació de la Fundació Cellex. La precisió dels nous acceleradors no té precedents, amb un sistema que minimitza la distorsió i desviació del raig a causa de la respiració del pacient i els moviments involuntaris que comporta, tenint-la present en temps real per a recalcular la incisió dels raigs i evitar al màxim l’afectació secundària de les zones circumdants no afectades per la malaltia. A més, té la capacitat de mobilitzar la plataforma on se situa el pacient, canviant l’angle en diferents sentits per a poder ajustar la inclinació i fer incidir el raig de forma ultra precisa. Per a completar aquestes noves instal·lacions s’ha instal·lat també un nou TAC per a la situació i simulació prèvies, que a la tarda es sumarà al servei que ofereix el servei de radiodiagnòstic de l’Hospital.

  • Superfície: 1.980 m2
  • 2 acceleradors lineals de darrera generació amb el millors sistemes de seguretat i verificació. D’alta precisió i amb sistema de sincronització amb la respiració.
  • 1 sistema de braquiteràpia per tractar els càncers ginecològics i de pell.
  • 1 accelerador miniaturitzat per fer radioteràpia a quiròfan.
  • 1 TAC d’última generació dissenyat per radioteràpia.
  • 6 consultoris i 1 Hospital de dia.
  • 73 sessions diàries de radioteràpia.

Vies d’accés:

Els pacients sempre arriben amb programació prèvia, ja sigui per atenció programada o urgències diferides.

Vianants: els pacients que arribin via zona de vianants accediran des del vestíbul principal de l’edifici B, fins a la planta -2

Ambulància: accediran des del vestíbul principal de l’edifici B, fins a la planta -2

Enllaços relacionats

Compromís social

  • Compromís social
Entitat col·laboradora

© 2006 - 2024 Parc de Salut Mar · Avís Legal i Privacitat de dades | Política de Cookies | Accessibilitat