Notícies

21 de març de 2017 - Informació general

El PSMAR presenta la primera escala que quantifica la complexitat de la intervenció del Treball Social Sanitari

El PSMAR presenta la primera escala que quantifica la complexitat de la intervenció del Treball Social Sanitari

Aquesta escala, ECISACH-BNC-PSMAR (traducció i validació de l'escala original portuguesa) és un instrument de mesura aplicable a qualsevol servei de caràcter sanitari hospitalari (població general, salut mental, gent gran, etc). L'escala es va presentar en el marc de la celebració de la I Jornada de Treball Social del PSMAR el proppassat 17 de març. En aquesta jornada es va voler propiciar un espai de reflexió en el qual es va poder abordar la complexitat de les intervencions en Treball Social amb propostes basades en el coneixement científic.

És la primera escala en el nostre medi que quantifica la complexitat de la intervenció del Treball Social Sanitari. Ha estat validada per treballadores socials del PSMAR, amb el suport del Departament d'Epidemiologia, mitjançant un estudi no intervencionista, multicèntric i de tall transversal fent una anàlisi de validesa i fiabilitat.

Aquesta escala interrelaciona diferents factors determinants que afecten a la persona ingressada a l'hospital (socials i clínics) amb la intervenció del treballador social sanitari. La suma dels diferents factors determinarà un índex de complexitat de la intervenció social. El seu objectiu és conèixer les circumstàncies que afecten l'estada hospitalària i, per tant, gestionar millor els recursos que es disposen a l'alta.

Els nous reptes de l'atenció al pacient i les famílies que es generen en la pràctica diària han de ser afrontats amb professionals que, des d'una perspectiva global i integral, incorporin nous coneixements i projectes que permetin oferir una assistència, un diagnòstic social sanitari i un pla d'intervenció més adequat i més eficient.

 

Enllaços relacionats

Compromís social

  • Compromís social
Entitat col·laboradora

© 2006 - 2024 Parc de Salut Mar · Avís Legal i Privacitat de dades | Política de Cookies | Accessibilitat