Notícies

24 de febrer de 2017 - Guardons

Gemma Robleda, professora de l'Escola Superior d'Infermeria del Mar, guardonada amb el Premi de la Fundació Grünenthal en Dolor 2016

Gemma Robleda, professora de l'Escola Superior d'Infermeria del Mar, guardonada amb el Premi de la Fundació Grünenthal en Dolor 2016

En la categoria d'Investigació Clínica, el premi 2016 ha recaigut en l'estudi “Fentanyl as pre-emptive treatment of pain associated with turning mechanically ventilated patients: A randomized controlled feasibility study” que evidencia els beneficis de l'analgèsia preventiva en els pacients crítics. La doctora Gemma Robleda, professora de l’Escola Superior d’Infermeria del Mar i membre de l'equip investigador, ha assenyalat que han demostrat que es produeix reducció del dolor durant la mobilització i també en el temps total que el pacient pateix dolor.

"En la nostra pràctica clínica, els pacients crítics estan sotmesos freqüentment a diversos procediments dolorosos. No obstant això només un 6% d'ells rep analgèsia preventiva abans d'aquests procediments ", ha concretat Robleda, que apunta que els resultats d'aquest estudi es poden traslladar fàcilment a la pràctica incloent l'analgèsia preventiva en els nostres protocols.

El proper objectiu de l'equip investigador és avançar amb noves investigacions del mateix disseny, però administrant l'analgèsia preventiva en cada procediment de mobilització i investigar l'ús d'altres mètodes objectius que ajudin a preveure el dolor abans de les mobilitzacions, a través de la Pupil·lòmetre, i avaluar l'eficàcia de la prevenció analgèsica amb el mateix mètode objectiu.

La Fundació Grünenthal i la Càtedra Extraordinària del Dolor "Fundació Grünenthal" van celebrar a la Universitat de Salamanca l'acte de lliurament del Premi a la Investigació en Dolor 2016, un guardó que suma ja la seva XVII edició, i que any rere any reconeix els projectes més innovadors sobre dolor, tant en l'àmbit epidemiològic com experimental, farmacològic i clínic.

Compromís social

  • Compromís social
Entitat col·laboradora

© 2006 - 2024 Parc de Salut Mar · Avís Legal i Privacitat de dades | Política de Cookies | Accessibilitat