Notícies

4 de febrer de 2017 - Informació general

L'Hospital del Mar amb el Dia Mundial contra el Càncer

L'Hospital del Mar amb el Dia Mundial contra el Càncer

Dissabte 4 de febrer se celebra el Dia Mundial contra el Càncer, una malaltia que a l'Estat Espanyol, anualment, suposa 102.762 morts i 215.534 casos nous diagnosticats. Des de l'Hospital del Mar avancem dia a dia en la millora de l'atenció als pacients, en la recerca en Oncologia a través del nostre institut de recerca, l'Institut Hospital del Mar d'Investigacions Mèdiques IMIM, i en el desenvolupament i posada en marxa d'activitats que ajudin a disminuir els efectes negatius de la malaltia i promoguin la seva destigmatització. Tots els professionals implicats treballem amb el ferm propòsit de. contribuir a millorar la prevenció i el diagnòstic de la malaltia, i a incrementar taxes de curació i qualitat de vida.

Durant el 2016 hem promogut i liderat diversos projectes

Coordinem el Programa de Salut òssia en dones amb càncer de mama, que inclou 1000 pacients que han patit un càncer de mama amb receptors hormonals positius (el 70% dels tumors de mama ho són) i reben tractaments de llarga durada que poden provocar osteoporosi, amb l'objectiu d' evitar al màxim qualsevol dany col·lateral del tractament i millorar la seva qualitat de vida. A més, pel que fa les pacients amb càncer de mama també s'ha desenvolupat un test genòmic que evita quimioteràpies innecessàries.

Hem identificat una nova diana terapèutica per al tractament dels càncers de cèl·lules epitelials o carcinomes (un 80% dels tumors cancerosos) i liderarem a Espanya el primer estudi internacional que inclourà pacients espanyols diagnosticats de càncer de pròstata localitzat, i que serà finançat per la Movember Foundation.

Els usuaris han posat un "Excel·lent" al Programa de detecció de càncer de còlon i recte de Barcelona, que té la seva Oficina Tècnica a l'Hospital del Mar i el Clínic.

Hem  desenvolupat un test genètic que millora i amplia la detecció de les mutacions causants de la resistència als tractaments en aquest tipus de càncer.

Hem trobat, en col·laboració amb investigadors de l'Institut Català d'Oncologia (ICO), marcador de risc real d'exposició a carcinògens en no fumadors i hem realitzat un estudi amb ratolins per a comprovar les millores que suposen algunes combinacions de teràpies per atacar el càncer de pulmó de cèl·lules no petites, el més letal del món.

La Asociación Española Contra el Cáncer (AECC) i la Fundación para la Innovación y Prospectiva en Salud de España (FIPSE) han atorgat importants ajuts per la recerca als nostres investigadors i la Marató de TV3 sobre el càncer està finançant 6 projectes de recerca a l'IMIM, un èxit mai aconseguit en cap altre edició.

"Un respir al càncer", un programa  de la Fundació Amics de l'Hospital del Mar

Durant l'any 2016 han vist la llum alguns projectes que han arribat efectivament als pacients i han constituït tot un èxit. Per començar, el programa "Un respir al càncer"  dirigit a millorar el benestar de les persones amb aquesta patologia i que està conformat per projectes  com el  de Txi-Kung, realitzat amb la col·laboració d'Oncolliga i de professionals de l'Hospital del Mar  i que té com a finalitat proporcionar eines a pacients i els seus cuidadors per ajudar-los a millorar el benestar físic i emocional i per afrontar situacions d'estrès.

O el taller de Sofrologia per al suport emocional de les dones amb càncer de mama, en col·laboració amb el Grup Àgata i els professionals de la unitat de patologia mamària, on han participat 43 dones.

Al voltant d'aquest programa dels Amics de l'Hospital del Mar i amb motiu Dia Mundial contra el tabac, més d'un centenar de persones vam participar en la II Marxa Nòrdica del PSMAR.

Compromís social

  • Compromís social
Entitat col·laboradora

© 2006 - 2024 Parc de Salut Mar · Avís Legal i Privacitat de dades | Política de Cookies | Accessibilitat