Notícies

24 d'octubre de 2016 - Notes de Premsa

Heroïna: l'epidèmia que torna?

Heroïna: l'epidèmia que torna?

Llicó inaugural del curs acadèmic 2016-2017 del grau en Medicina conjunt UAB - UPF a càrrec de la Dra. Marta Torrens

Avui 24 d'octubre se celebra la inauguració del curs acadèmic 2016-2017 del grau en Medicina impartit de manera conjunta per les universitats Pompeu Fabra i l'Autònoma de Barcelona. L'acte tindrà lloc a la Sala Josep Marull de l’Hospital del Mar a les 12:00 hores. La sessió comptarà amb la presència de l'experta en addiccions i drogues d'abús, Marta Torrens, que pronunciarà la lliçó inaugural titulada "Heroïna: l'epidèmia que torna?".

El retorn silenciós de l'heroïna

Durant els últims anys, les notícies sobre el retorn de l'heroïna han anat en augment. El desmantellament d'una xarxa internacional de narcotràfic a Barcelona i Tarragona o la trobada de diversos contrabans a Galicia són només una mostra dels episodis més recents que ha viscut el nostre país. L'heroïna, doncs, ha tornat i es contempla novament com a problema per a la nostra societat. El patiment viscut durant els anys vuitanta sembla estar oblidat, o bé és desconegut per a noves generacions de consumidors, que ja no tenen tendència a punxar-se sinó a esnifar o a fumar l'opiaci.

Marta Torrens és professora Titular del Departament de Psiquiatria i Medicina Legal de la UAB. Exerceix com a  psiquiatra a l'Hospital del Mar i és directora del Procés d'Addiccions de l'Institut de Neuropsiquiatría i Addiccions (INAD) del Parc de Salut Mar, Barcelona. És coordinadora del grup de recerca en Addiccions de l'Institut Hospital del Mar d'Investigacions Mèdiques (IMIM) i la seva recerca estudia les addiccions des de diferents perspectives per poder millorar tant la prevenció com el tractament. 

El grau en Medicina impartit de manera conjunta entre la UPF i la UAB, s'imparteix des del curs 2008-2009 en el Campus Universitari Mar (Dr. Aiguader, 80, Barcelona). El Campus Universitari és un projecte pioner de col·laboració interuniversitària entre la Facultat de Ciències de la Salut i de la Vida de la UPF, la Facultat de Medicina de la UAB i l'Escola Superior d'Infermeria del Mar del Parc de Salut Mar (ESIM).

La benvinguda de l’acte anirà a mans del rector de la UPF, Jaume Casals, i, seguidament, el director de la Unitat Docent del Parc de Salut Mar, Antonio Mur, donarà pas a la conferència amb la presentació de Torrens. La rectora de la UAB, Margarita Arboix, tancarà la sessió. La mesa presidencial la completaran Manuel Armengol, degà de la Facultat de Medicina de la UAB,  Joaquim Gea,degà de la Facultat de Ciències de la Salut i de la Vida de la UPF i Joan Puigdollers, president del PSMAR.

Compromís social

  • Compromís social
Entitat col·laboradora

© 2006 - 2024 Parc de Salut Mar · Avís Legal i Privacitat de dades | Política de Cookies | Accessibilitat