Notícies

13 d'abril de 2016 - Notes de Premsa

Taller de Músics i la Fundació Amics de l’Hospital del Mar col·laboren per millorar el benestar dels pacients a través de la música

Taller de Músics i la Fundació Amics de l’Hospital del Mar col·laboren per millorar el benestar dels pacients a través de la música

Per mitjà del programa Píndoles Musicals ambdues entitats promouen una iniciativa que cerca crear entorns hospitalaris més amables que contemplin el benestar i la salut des d’una perspectiva més integral.

La Fundació Amics de l'Hospital del Mar ha encetat el 2016 un programa que vol millorar el benestar de malalts i familiars dels centres hospitalaris del PSMAR incorporant espais per a l'audició de peces musicals, interpretades, amb caràcter altruista, per estudiants de música. Aquest programa, anomenat "píndoles musicals", vol contribuir a facilitar la participació dels malalts i familiars en experiències artístiques gratificants a les quals, d'altra manera, potser no hi podrien accedir. Aquestes Píndoles, d'una durada aproximada de 45 minuts, permeten gaudir de diversos gèneres com el jazz, la bossa nova, el flamenc o la música new age. Tal com afirma Jordi Carbonell, President d'Amics de l'Hospital del Mar, "aquest tipus d'actuacions ofereixen una distracció davant les preocupacions, malestar i neguit que acompanyen les malalties i afavoreixen un clima més acollidor gràcies a les qualitats beneficioses de la música". 

Les píndoles musicals esdevenen als Centres de Salut Mental una activitat encara més completa. Amb una durada una mica més llarga, les actuacions són per als pacients ingressats a les àrees de salut mental de l'Hospital del Mar i del Centre Fòrum, així com al Centre Dr. Emili Mira, un autèntic taller on el pacient interactua amb la música, aprèn i expressa les seves emocions, tot desenvolupant una activitat amb una extraordinària influència en el seu estat d'ànim.

Conveni entre els Amics de l'Hospital del Mar i Taller de Músics

Amics de l'Hospital del Mar ha signat un conveni amb Taller de Músics per tal que, des de l'àrea de dinamització d'alumnes i en coordinació amb els serveis d'atenció al ciutadà dels diferents centres hospitalaris del PSMAR, es pugui fer una programació d'acord amb les necessitats dels centres i les possibilitats dels estudiants. Aquest programa suposa per als alumnes dels darrers cursos l'oportunitat de copsar com la música contribueix a fer felices a les persones que més ho necessiten, tot brindant-los la possibilitat de fer actuacions en directe en entorns diferents i amb públics molt diversos i normalment molt agraïts. Tal com ens explica la Marta Vallespín, coordinadora del programa al Taller de Músics, "ens agrada pensar que a través de la música es pot ajudar algú que està passant un mal moment. És un programa solidari i humà, una mica diferent dels que fem per ajudar els estudiants a entrar en els circuits més professionals."

 

Propera actuació al vestíbul de l'Hospital del Mar:

14 d'abril a les 16:00 hs

Carles Medina i Joan Vallbona

Duet de saxo i guitarra

Enllaços relacionats

Compromís social

  • Compromís social
Entitat col·laboradora

© 2006 - 2024 Parc de Salut Mar · Avís Legal i Privacitat de dades | Política de Cookies | Accessibilitat