Notícies

17 de novembre de 2015 - Guardons

El laboratori de recerca en artrosi premiat com a "Millors Idees de la Sanitat 2015" per Diario Médico

El laboratori de recerca en artrosi premiat com a

L’Hospital del Mar consolida el Laboratori de l'artrosi, en el marc de l'Institut Hospital del Mar d'Investigacions Mèdiques (IMIM), una experiència única al nostre país en línia amb la recerca d'aquesta malaltia tan prevalent. El Laboratori desenvolupa estudis que treballen l'artrosi i el dolor en totes les seves dimensions, centrant-se en el camp de la investigació cel·lular en inflamació i cartílag. Un dels estudis més innovadors d'aquest Laboratori consisteix en la quantificació del dolor amb una tecnologia ideada com a "termòmetre" que vincula el dolor als canvis en la microcirculació vascular cerebral.

Amb el "termòmetre del dolor" s'apliquen diferents graus de dolor tolerable per als pacients, connectats a un ordinador i monitor on es visualitzen les àrees del cervell implicades en cada dimensió dolorosa. Amb aquesta tecnologia és possible veure quina part i quin tipus de dolor millora amb un tractament determinat. Aquesta iniciativa, liderada pels Drs. Jordi Monfort i Pere Benito, ha estat una de les premiades com a "Millors Idees de la Sanitat 2015" per Diario Médico en la categoria d'Investigació i Farmacologia.

Un any més Diario Médico, a través dels seus lectors, reconeix la tasca diària d'aquelles persones, institucions o empreses que amb la seva aportació han ajudat a millorar la medicina, l'assistència sanitària i la salut al llarg del 2015. L’acte de lliurament dels premis es va fer el dilluns 16 de novembre.

A continuació, podeu consultar la iniciativa premiada.

Enllaços relacionats

Compromís social

  • Compromís social
Entitat col·laboradora

© 2006 - 2024 Parc de Salut Mar · Avís Legal i Privacitat de dades | Política de Cookies | Accessibilitat