Notícies

28 de setembre de 2015 - Informació general

L’AECC atorga 1.200.000 euros a un projecte de recerca en càncer de mama i còlon amb participació de l’IMIM i de l’Hospital del Mar

L’AECC atorga 1.200.000 euros a un projecte de recerca en càncer de mama i còlon amb participació de l’IMIM i de l’Hospital del Mar

El passat 23 de setembre es van entregar en un acte a la ciutat de Burgos les “Ayudas a la Investigación en Cáncer 2015” de la Asociación Española contra el Cancer (AECC). En aquesta edició l’AECC ha destinat 6,7 milions d’euros a finançar projectes de recerca en càncer, i un dels escollits ha estat el projecte “Immunoterapia combinada del cancer con anticuerpos y celulas citotoxicas naturales” coordinat per la Clínica Universitaria de Navarra en col·laboració amb l’IMIM i l’Hospital del Mar, la UPF, el VHIO i el CIMA.

El projecte rebrà 1.200.000 euros i tindrà una durada de 5 anys. Compta amb la participació d’oncòlegs de l’Hospital del Mar i investigadors del grup de recerca en teràpia molecular del càncer de l’IMIM: Joan Albanell (IP), Ana Rovira, Ignasi Tusquets, Sonia Servitja, María Martínez, Federico Rojo, Josep María Corominas, Silvia Menéndez i Oriol Arpí.

La idea és explorar diverses estratègies per aconseguir potenciar les cèl·lules del sistema immunitari (cèl·lules NK) que són capaces de reconèixer les cèl·lules tumorals recobertes d'anticossos i matar-les, el que anomenem immunoteràpia del càncer. I sobretot, provar una estratègia d'immunoteràpia del càncer de còlon i mama metastàtics consistents en infondre anticossos que els reconeixen i transferir cèl·lules NK cultivades d'un donant amb alta activitat antitumoral” ha explicat el Dr. Ignacio Melero, coordinador científic de l’estudi.

L'Associació Espanyola Contra el Càncer, a través de la seva Fundació Científica, i gràcies a l'esforç de milers de persones, s'ha convertit en l'entitat social i privada que més fons destina a investigar en càncer a Espanya. Des de l'any 2009, són 29 milions d'euros els que l'associació té compromesos en 161 projectes d'investigació que s'estan desenvolupant en 46 centres a tot Espanya. A més, l'AECC ha aconseguit incrementar els fons destinats a investigar la malaltia a través d'un model de finançament privat que prioritza la qualitat dels projectes, la proximitat dels estudis al pacient i el seguiment exhaustiu dels fons aportats.

Enllaços relacionats

Compromís social

  • Compromís social
Entitat col·laboradora

© 2006 - 2024 Parc de Salut Mar · Avís Legal i Privacitat de dades | Política de Cookies | Accessibilitat