Notícies

14 de maig de 2015 - Guardons

El PSMAR guanyador del Premi Europeu a l'Excel·lència en Higiene de Mans

El PSMAR guanyador del Premi Europeu a l'Excel·lència en Higiene de Mans

Aquest guardó és un reconeixement als hospitals i els professionals de la salut que destaquen per l'excel·lent desenvolupament del Programa d'Higiene de mans i per un fort compromís amb la seguretat del pacient. Al 1983, des del Comitè d’Infeccions s’edita el primer butlletí d’higiene de mans i a partir del 1985, des del Programa de Control d’Infeccions es duen a terme diferents accions per millorar el compliment de la higiene de mans i prevenir les infeccions nosocomials. Però va ser al 2011 que es va posar en marxa el Projecte d’Higiene de Mans al PSMAR dins del servei d'Epidemiologia i Avaluació, quan s'impulsen i s'intensifiquen les accions del programa.

Durant el mes d'abril, representants dels Hospitals Universitaris de Ginebra (HUG), referents en la higiene de mans i col·laboradors oficials de l'OMS per a la seguretat del pacient, van realitzar una avaluació d'algunes Unitats d'Hospitalització de l'Hospital del Mar per valorar el desenvolupament del Programa d'Higiene de Mans del PSMAR. 

Aquest premi es va posar en marxa a Àsia al 2010, després que l'OMS introduís la campanya global "Salva vides, renta't les mans", i estava liderat pel Prof. Didier Pittet, director del Programa de Control d'Infeccions dels Hospitals Universitaris de Ginebra (HUG), que són centres col·laboradors de l'OMS per a la seguretat del pacient. El Prof. Pittet conjuntament amb la AESCULAP Academy, entitat mundialment reconeguda dedicada a la formació mèdica, van sumar esforços i van ampliar la participació als hospitals d'Europa i l'Amèrica Llatina.  

El premi l'atorga el Dr. Didier Pittet en el marc de la Conferència Internacional de Prevenció de la Infecció (IPIC) que se celebrarà a Ginebra del 16 al 19 de juny.

Volem felicitar a tot el personal assistencial per la bona evolució en el compliment de la higiene de mans que hem anat assolint als centres del PSMAR i que ens ha fet guanyadors d'aquest merescut premi.

 

 

Enllaços relacionats

Compromís social

  • Compromís social
Entitat col·laboradora

© 2006 - 2024 Parc de Salut Mar · Avís Legal i Privacitat de dades | Política de Cookies | Accessibilitat