Notícies

Del 2 al 31 d'octubre de 2014 - Art-Usuari

L'Hospital del Mar acull l'exposició "Ponte en mi piel" per sensibilitzar sobre l'impacte en la qualitat de vida dels pacients afectats per urticària crònica

L'Hospital del Mar acull l'exposició

Sota el lema "Ponte en mi piel", l'Associació d'Afectats de la Urticària Crònica (AAUC) vol concienciar, amb motiu del Dia Mundial de la Urticària Crònica que es va celebrar per primer cop el proppassat 1 d'octubre, sobre el greu impacte en la qualitat de vida de les persones afectades per aquesta malaltia. L'Hospital del Mar acull una exposició de 20 fotografies que a través d'escenes quotidianes, acompanyades d'una frase o testimoni, expressen la frustració, l'ansietat o el dolor que causa conviure cada dia amb urticària. L'exposició estarà del 2 al 31 d'octubre del 2014 al passadís central de l'Hospital del Mar.

La urticària crònica és una afecció dermatològica i és un tipus d'urticària especialment molesta per al pacient; consisteix en l'aparició pràcticament diària de faves per tot el cos, associades a picor i a vegades acompanyades d'angioedema (inflors), que té una durada de, com a mínim, un mes i mig.

Entre l'1 i el 2% de la població pateix urticària crònica i entre el 10 i el 20% ha patit, en algun moment de la seva vida, un quadre agut d'urticària. Aquesta malaltia afecta a 2 dones per cada home i té una major prevalença en persones d'entre 20 i 40 anys. Les causes que la provoquen són difícils de determinar i el seu diagnòstic no sempre resulta fàcil, la qual cosa suposa un desafiament, tant per l'especialista clínic com per al propi pacient, la qualitat de vida es veu afectada en diferents aspectes com el descans, l'estat d'ànim o l'àmbit social. Algunes dades sobre els efectes negatius, físics i emocionals de la urticària crònica: el 73% dels afectats cancel·la la seva participació en actes socials, més del 70% se sent limitat en les seves relacions sexuals; o gairebé 1 cada 4 no pot assistir al treball, com a mínim, un cop al mes.

Enllaços relacionats

Compromís social

  • Compromís social
Entitat col·laboradora

© 2006 - 2024 Parc de Salut Mar · Avís Legal i Privacitat de dades | Política de Cookies | Accessibilitat