Notícies

5 d'abril de 2014 - Informació general

L'Hospital del Mar participa en una innovadora acció d'educació sanitària a l'Espacio Harley-Davidson BCN

L'Hospital del Mar participa en una innovadora acció d'educació sanitària a l'Espacio Harley-Davidson BCN

Senyores i senyors... Posin a punt els seus motors!

El proper dissabte 5 d’abril se celebrarà la Jornada d’educació per la salut “Ladies & Gentlemen check your engines™” que aproparà, de forma gratuïta, informació i divulgació sanitària sobre les malalties més prevalents a tots els ciutadans que vulguin apropar-se d\'11h a 14h a l’Espacio Harley-Davidson BCN, que cedeix els seus espais a aquesta innovadora activitat. La jornada, organitzada per The Prostate Net, rep el suport de diferents entitats que oferiran informacions i incentius als assistents que adquireixin un compromís de continuïtat amb el manteniment de la seva salut. El Dr. Albert Frances, uròleg de l'Hospital del Mar, participarà en la jornada on també hi seran presents altres entitats com: l’Institut de Microcirurgia Ocular (IMO), Osteopatia Del Mar, Pla per a la Promoció de la Salut mitjançant l’activitat física i l’alimentació saludable, Sanofi, Associació Espanyola Contra el Càncer (AECC), Federació Catalana Entitats contra el càncer (FECEC) i Fundació per a l’Educació Pública i la Formació en Càncer (FEFOC).

Durant la jornada es donarà informació sobre malalties com el càncer de pròstata, de còlon o de mama, sobre malalties múscul-esquelètiques, problemes urològics i disfunció erèctil, diabetis, colesterol o hipertensió. També es podran fer test d’agudesa visual, mesurar la pressió arterial, tenir una avaluació postural, emplenar alguna de les enquestes que poden preveure el risc de patir una malaltia crònica, a més de rebre útils consells sobre alimentació, activitat física o per a l’abandonament del tabac.

The Prostate Net trasllada així, per primera vegada a Europa, una iniciativa que ha rebut el reconeixement i èxit de públic en els darrers cinc anys als Estats Units i Austràlia per promoure la revisió mèdica masculina en un entorn de confiança. La seva teoria és que els homes sovint presten més atenció al manteniment de les seves “màquines” que no a la del seu propi cos, sovint per la por a acudir a una consulta mèdica, on se senten intimidats i vulnerables. The Prostate Net escull llavors entorns atractius per als homes, lluny de la formalitat de les consultes mèdiques o hospitalàries, com ara concessionaris de motos o barberies, per a estimular l’emissió de missatges i informacions que són en realitat rigoroses campanyes d’educació per la salut.

Com a novetat en l’edició europea de Ladies & Gentlemen check your engines™ també s’ofereixen informacions de salut i tests preventius a les dones, ampliant el seu abast i apel·lant a la seva major consciència i lideratge en temes de promoció de la salut.

Virgil Simons, President de The Prostate Net, va fundar aquesta organització per tal de motivar la població per a mantenir-se informada sobre malalties com el càncer de pròstata, que ell mateix va patir fa 18 anys.

Enllaços relacionats

Compromís social

  • Compromís social
Entitat col·laboradora

© 2006 - 2024 Parc de Salut Mar · Avís Legal i Privacitat de dades | Política de Cookies | Accessibilitat