Notícies

13 de març de 2013 - Informació general

L’Associació Internacional per la Telemedicina (EHTEL) visita els projectes de telemedicina del PSMAR

L’Associació Internacional per la Telemedicina (EHTEL) visita els projectes de telemedicina del PSMAR

L’Associació Internacional per la Telemedicina (EHTEL) visita aquesta setmana Catalunya en el marc d’una “study visit”, una de les visites bianuals que realitza a llocs del món on es desenvolupen serveis d’eSalut d’interès. La iniciativa va començar fa dos anys i aquesta serà la quarta study visit que es realitza després de visitar Alemanya, Escòcia i Dinamarca, el que mostra la bona consideració internacional de les iniciatives en eSalut que s’estan portant a terme a Catalunya.

La “study visit”es porta a terme durant dos dies, i és el 12 de març, durant la segona jornada, quan es presentaran les iniciatives que s’ha realitzat al Parc de Salut MAR: Telemedicina per a la Insuficiència Cardíaca de l’Hospital del Mar, adreçat a pacients en fase aguda i que ha comptat amb el suport de Telefònica, el projecte Rehabilitation Game System per a malalts que han patit un ictus que s’ha portat a terme a l’Hospital de l’Esperança i a l’Hospital de la Vall d’Hebron amb tecnologia desenvolupada per la Universitat Pompeu Fabra, i el projecte europeu Renewing Health per a malalts amb malaltia pulmonar obstructiva crònica al que recentment s’ha incorporat l’Hospital del Mar.

Les visites d’EHTEL busquen les iniciatives que estiguin enfocades especialment a la gestió de la malaltia i al suport a les malalties cròniques o a les persones en situació de risc, amb l’objectiu d’aprendre d’aquestes experiències i establir criteris de viabilitat dels serveis de telemedicina com una opció habitual en la pràctica clínica diària.

EHTEL (European Health Telematics Association) va ser fundada l’any 1999 com a fòrum multilateral amb l’objectiu de proporcionar lideratge i servir de plataforma a les xarxes europees d’agents empresarials, institucionals i particulars dedicats a la millora de l’assistència sanitària a partir de la telemedicina. Actualment agrupa a més de 50 organitzacions internacionals i la seva diversitat possibilita que sigui un fòrum neutral on disposar d’una imatge real dels beneficis i reptes de la implementació de les TIC en els àmbits de l’atenció sanitària i social, així com per identificar els temes que requereixen una atenció especial. En la study visit a Catalunya, que ha estat organitzada per la Fundació TicSalut, hi participen 33 representants que provenen tant d’Europa com d’Amèrica.

Compromís social

  • Compromís social
Entitat col·laboradora

© 2006 - 2024 Parc de Salut Mar · Avís Legal i Privacitat de dades | Política de Cookies | Accessibilitat