Notícies

 • 16 de gener de 2018 - Notes de Premsa

  L’obesitat i el sobrepès multipliquen la possibilitat de patir càncer o una malaltia cardiovascular

  Les dades són el resultat de l’estudi més gran realitzat fins ara en aquest camp a l’Estat, amb un seguiment durant 10 anys de més de 54.000 persones de 7 comunitats autònomes

  Tenir sobrepès o patir obesitat incrementa de forma exponencial el risc de patir una malaltia cardiovascular o càncer. És la conclusió de l'estudi FRESCO (Funció de Risc Espanyola d'esdeveniments Coronaris i Altres), liderat per investigadors de l'Institut Hospital del Mar d'Investigacions Mèdiques (IMIM) i metges de l'Hospital del Mar, que ha analitzat el seguiment durant 10 anys de 54.446 persones de 7 comunitats autònomes. El treball ha comptat amb la participació de diferents grups de recerca de Barcelona, Girona, Reus, Palma de Mallorca, Saragossa, Múrcia, Pamplona, Sevilla i Talavera de la Reina.

  més informació

 • 6 de gener de 2018 - Informació general

  Un any més, els Reis Mags d'orient portaran somriures i regals a tots els pacients ingressats a l'Hospital del Mar

  Dissabte 6 de gener, a partir de les 10:00 hores, Melcior, Gaspar i Baltasar s'aturaran a l'Hospital del Mar per visitar tots els pacients ingressats, infants i adults, i entregar  els regals que han estat donats per diferents entitats. Una jornada festiva, plena de somriures i d'emocions compartides, en què treballadors i voluntaris ajudaran a Ses Majestats a repartir no tan sols regals, sinó també molta il·lusió.  

 • Desembre 2017 - Informació general

  L'Àrea Integral de Salut Litoral Mar ha celebrat el seu 10è aniversari. En el nou Mar@laxarxa t'expliquem la clau de l'èxit d'aquest model sanitari de treball col·laboratiu

  Nova edició del MAR@laxarxa, el magazine digital del PSMAR

  Amb motiu de l’aniversari, es va celebrar una jornada d’agraïment a tots els professionals implicats i també de record de molts moments compartits que marquen el pas a una nova etapa. Al nou Mar@laxarxa hem parlat amb alguns dels protagonistes que fan que aquesta xarxa sanitària de treball col·laboratiu sigui un èxit. En aquesta nova edició, també podràs veure la participació dels nostres professionals a La Marató de TV3 i com la música en directe estarà present a la Unitat de Cures Intensives i a l’Hospital de Dia d’Oncologia i Hematologia durant el Nadal.

  més informació

 • Desembre 2016 - Informació general

  Memòria Parc de Salut MAR 2016

  Una organització al servei de les persones

  Ens plau presentar-vos la Memòria del Parc de Salut Mar, que aquest any ha experimentat un important canvi en el seu format. Enguany hem apostat per l’entorn web per fer més accessible i interactiva la comunicació de l’activitat de la Institució.

  més informació

 • 19 de desembre - Notes de Premsa

  Nova tècnica per reduir a 0 les infeccions a lesions de lligaments de genoll

  Experts del Servei de Cirurgia Ortopèdica i Traumatologia de l'Hospital del Mar han demostrat l'efectivitat de la vancomicina per evitar la contaminació dels empelts a lesions de lligament encreuat anterior del genoll. Els pacients que pateixen aquest tipus d'infecció tenen una recuperació més lenta i poden desenvolupar problemes a l'articulació. Cada any, 17.000 persones pateixen aquesta lesió, que afecta esportistes professionals i aficionats. Atesos els resultats i la recomanació de les revistes científiques, els cirurgians del Mar proposen incorporar-lo en el protocol de tractament d'aquestes lesions.

  més informació

 • 18 de desembre - Informació general

  La Gasol Foundation i l’Institut Hospital del Mar d’Investigacions Mèdiques col·laboren contra l’obesitat infantil

  Ambdues entitats han signat un conveni de col·laboració per impulsar projectes conjunts en aquest camp i promoure un estil de vida saludable.

  més informació

 • 13 de desembre - Notes de Premsa

  Descrit un mecanisme que provoca resistència al tractament del càncer de mama

  Un estudi multicèntric liderat per l'Hospital del Mar descriu un mecanisme de resistència al tractament estàndard de segona línia amb el medicament T-DM1 per al càncer de mama HER2 positiu. La importància de la troballa rau en el fet que fins ara no hi havia cap marcador molecular que causés resistència a aquest tractament, que malgrat el seu efecte positiu, no funciona d'entrada a la meitat dels casos i, sovint, deixa de funcionar en l'altre 50% al cap d'un temps. Els resultats d'aquest treball obren pas a nous estudis clínics amb pacients per tal d'identificar quins d'ells responen d'entrada al tractament i quins en són resistents. També es buscaran les causes que provoquen la progressió de la malaltia i noves dianes terapèutiques.

  més informació

 • 12 de desembre de 2017 - Informació general

  El Pare Noel rema per curar amb un somriure. T'esperem amb xocolatada per a tothom!

  El dissabte 23 de desembre tindrà lloc la 3ª Remada Solidària de pàdel-surf organitzada per la Fundació Amics de l'Hospital del Mar i l'empresa Moloka'i Sup Center Barceloneta. Desenes de Pares Noel faran un recorregut sobre les taules de pàdel-surf des de la platja de Sant Miquel (al costat de l'escultura dels cubs) fins davant de l'Hospital del Mar. La sortida està programada de 10 a 11 hores.

  més informació

 • 4 de desembre - Notes de Premsa

  Identifiquen els gens que distingeixen els mamífers d’altres animals

  Un estudi d'investigadors de l'Institut Hospital del Mar d'Investigacions Mèdiques ha analitzat el genoma de 68 mamífers, entre ells la nostra espècie. Han identificat 6.000 famílies de gens exclusius d'aquests animals i els han distribuït en l'arbre evolutiu en funció del moment en el qual es van originar. També han estudiat les seves propietats i funcions. La revista Genome Biology and Evolution ha publicat els resultats de la recerca, que permet conèixer la funció de part dels nostres gens.

  més informació

 • 30 de novembre - Informació general

  L’Àrea Integral de Salut Barcelona Litoral Mar, 10 anys de model d’èxit

  Jornada 10è aniversari

  El projecte de les Àrees Integrals de Salut es va posar en marxa l'any 2007 amb la missió d'oferir una atenció integral de salut als pacients, posant com a centre del sistema a la ciutadania. L'AIS Litoral atén una població de més de 300.000 persones i s'estructura al voltant de l'Hospital del Mar. L'Hospital ha acollit avui una jornada de celebració del 10è aniversari del naixement del projecte, amb la intenció d'avaluar la seva primera dècada de funcionament i decidir com afrontar els reptes de futur.

  més informació

© 2006 - 2018 Parc de Salut Mar · Nota Legal | Política de Cookies | Accessibilitat