Notícies

 • 4 de desembre - Notes de Premsa

  Identifiquen els gens que distingeixen els mamífers d’altres animals

  Un estudi d'investigadors de l'Institut Hospital del Mar d'Investigacions Mèdiques ha analitzat el genoma de 68 mamífers, entre ells la nostra espècie. Han identificat 6.000 famílies de gens exclusius d'aquests animals i els han distribuït en l'arbre evolutiu en funció del moment en el qual es van originar. També han estudiat les seves propietats i funcions. La revista Genome Biology and Evolution ha publicat els resultats de la recerca, que permet conèixer la funció de part dels nostres gens.

  més informació

 • 30 de novembre - Informació general

  L’Àrea Integral de Salut Barcelona Litoral Mar, 10 anys de model d’èxit

  Jornada 10è aniversari

  El projecte de les Àrees Integrals de Salut es va posar en marxa l'any 2007 amb la missió d'oferir una atenció integral de salut als pacients, posant com a centre del sistema a la ciutadania. L'AIS Litoral atén una població de més de 300.000 persones i s'estructura al voltant de l'Hospital del Mar. L'Hospital ha acollit avui una jornada de celebració del 10è aniversari del naixement del projecte, amb la intenció d'avaluar la seva primera dècada de funcionament i decidir com afrontar els reptes de futur.

  més informació

 • 28 de novembre - Informació general

  La combinació de dos anticossos monoclonals després de la cirurgia pot beneficiar a pacients de càncer de mama HER2 positiu amb risc alt de recaiguda

  Un estudi multicèntric internacional publicat per la revista The New England Journal of Medicine destaca el benefici d'aquest tractament combinat amb quimioteràpia. L'Hospital del Mar ha estat un dels centres col·laboradors, amb la cessió d'una desena de pacients.

  més informació

 • Del 13 de novembre al 15 de desembre de 2017 - Art-Usuari

  Exposició de pintures de Teresa Asensio

  Al passadís central de l'Hospital del Mar

  Des del 13 de novembre, al passadís central de l’Hospital del Mar, podreu veure l’exposició de pintures de Teresa Asensio que utilitza dues tècniques, oli sobre tela per a la seva col·lecció “Núvols” i una tècnica mixta d’acrílic i paper japonès. En paraules de l’autora “Mai em vaig imaginar pintant. No era una habilitat en mí. Em vaig apropar als primers carbonets, aprenent en el TPK ART i pensament contemporani i vaig ser la primera en sorprendre’m. Es va obrir un món nou per a mi. Un món que avui estimo i jo mateixa recreo amb la tècnica de pintura, gravat i dibuix. En la pintura he trobat, amb la barreja de colors, una sensació que m'omple el meu interior. I axí poder-lo reflectir en la meva obra, el gravat em permet deixar una emprenta suggerent amb la subtilesa del paper japonés i amb la seva complicitat em sumergeix en un joc creatiu.

  més informació

 • 24 de novembre de 2017 - Informació general

  No girem l'esquena a la violència masclista #respecte #niunamenys #noésno #ensvolemvives

  Dia internacional per a l'eliminació de la violència vers les dones

  Un any més, en el Dia internacional per a l'eliminació de la violència masclista, volem expressar el nostre rebuig més rotund a aquest tipus de violència i a tots els maltractaments en general, i ens afegim a la campanya #BCNantimasclista de l'Ajuntament de Barcelona com a ciutat que rebutja frontalment aquest tipus de violència.

  més informació

 • 24 de novembre - Informació general

  El risc de mort en patir una hemorràgia cerebral es multiplica en pacients que reben tractament antitrombòtic

  Dos estudis liderats per neuròlegs de l'Hospital del Mar i de l'Institut Hospital del Mar d'Investigacions Mèdiques revelen que aquests tractaments incrementen la mortalitat a les primeres hores després de patir l'atac. Els investigadors recomanen no prescriure antiagregants en pacients sense indicacions clares, i, especialment, en pacients amb fibril·lació auricular, pel risc de complicacions greus.

  més informació

 • 23 de novembre - Informació general

  L’Hospital del Mar rep el premi TOP 20 en Gestió Hospitalària Global

  El premi, atorgat per IASIST, reconeix la trajectòria del centre en el període 2010-2015. Aquesta edició dels premis TOP 20 ha reunit 146 hospitals i ha repartit 53 premis.

  més informació

 • 15 de novembre de 2017 - Guardons

  Alicia González, Antoni Bulbena i Josep Belda guardonats amb el Premi a l'Excel·lència Professional atorgat pel COMB

  És un reconeixement públic per a professionals amb un comportament exemplar en el terreny de l'assistència, l'educació mèdica, la recerca o la bioètica

  Dimarts 14 de novembre es va fer l'acte de lliurament dels Premis a l'Excel·lència Professional 2017 que atorga el Col·legi de Metges de Barcelona (CoMB). La Dra. Alicia González, metgessa del servei de Malalties Infeccioses de l’Hospital del Mar, el Dr. Antoni Bulbena, director de Docència i Recerca de l’INAD, i el Dr. Josep Belda, cap del servei de Cirurgia Toràcica de l’Hospital del Mar i l’Hospital de Sant Pau, van ser guardonats en aquesta edició. La Dra. Alicia González i el Dr. Josep Belda, en la categoria d'atenció hospitalària, i el Dr. Antoni Bulbena en la d’altres àmbits assistencials. Aquest premi s'atorga als metges que han destacat durant l'any per la seva excel·lència, el seu recorregut professional, la seva honestedat, el seu compromís, el seu altruisme i la seva integritat.

  més informació

 • 15 de novembre - Informació general

  II Jornada del Comitè d’Ètica Assistencial del PSMAR

  El centre ha organitzat la segona edició d'aquesta jornada, centrada a analitzar la relació entre els drets dels pacients i els mitjans de comunicació. L'acte ha comptat amb una taula de debat amb periodistes, experts en bioètica i professionals sanitaris i l'ha tancat una conferència magistral a càrrec del periodista científic Vladimir de Semir.

  més informació

 • 13 de novembre - Informació general

  Professionals i ciutadans actius contra la resistència als antibiòtics

  Setmana Mundial de Conscienciació sobre l’Ús dels Antibiòtics

  L'Hospital del Mar se suma a la Setmana Mundial de Conscienciació sobre l'Ús dels Antibiòtics, animant a professionals i ciutadans a col·laborar per evitar l'extensió de les resistències antibiòtiques. L'any 2050 poden morim més persones al món per aquest problema sanitari que per càncer. Per aquest motiu, l'Institut Hospital del Mar d'Investigacions Mèdiques treballa en diverses línies de recerca en aquest camp.

  més informació

Campanyes internes

 • Pla d'igualtat del PSMar
 • Hospitals sense fum
 • Hospitals sostenibles

Xarxes socials

 • Twitter
 • Canal YouTube
 • Flickr
 • Instagram

© 2006 - 2017 Parc de Salut Mar · Nota Legal | Política de Cookies | Accessibilitat