Notícies

 • 16 d'octubre - Informació general

  La musicoteràpia, una eina útil per fer front al dolor crònic

  Amb motiu del Dia mundial contra el dolor crònic, l’Hospital del Mar ha organitzat avui una jornada centrada en els pacients amb dolor crònic, 'Al mal temps, bona música!'. L'Hospital és un centre pioner a la utilització de la musicoteràpia per tractar pacients amb dolor crònic, amb un programa pel qual ja han passat 400 pacients. També ho és a la recerca sobre la influència dels canvis al temps meteorològic sobre els estats d'ànim. 

  més informació

 • 16 d'octubre de 2017 - Informació general

  Innovació oberta per millorar l'avaluació de la seguretat dels medicaments

  L'Institut Hospital del Mar d'Investigacions Mèdiques (IMIM) i la Universitat Pompeu Fabra (UPF) acaben de publicar un comentari a la prestigiosa revista científica Nature Reviews Drug Discovery on es mostren els excel·lents resultats del projecte eTOX, un projecte que ha permès un nou model de col·laboració de les indústries farmacèutiques entre sí i també entre aquestes i el món acadèmic, mitjançant la compartició de dades i coneixements per tal de millorar l'avaluació toxicològica dels fàrmacs.

  més informació

 • 13 d'octubre de 2017 - Notes de Premsa

  L’Hospital del Mar, referència en el tractament hospitalari del tromboembolisme pulmonar

  És el primer centre de Catalunya que obté la certificació d’excel·lència per l’assistència a pacients amb tromboembolisme pulmonar, o tromboembòlia pulmonar (TEP)

  La Societat Espanyola de Pneumologia i Cirurgia Toràcica (SEPAR) acaba de concedir a l’Hospital del Mar la certificació amb grau d’excel·lència a l’assistència hospitalària de la tromboembòlia pulmonar (TEP). D’aquesta manera, l’Hospital del Mar es converteix en el primer –i, de moment, l’únic– centre de Catalunya que assoleix aquest reconeixement, que vol donar compte de la bona feina que porta a terme en relació amb aquesta malaltia.

  més informació

 • Del 10 d'octubre al 10 de novembre de 2017 - Art-Usuari

  Exposició de pintures de l'Obra Social Santa Lluïsa de Marillac

  Al passadís central de l'Hospital del Mar

  L'Obra Social Santa Lluïsa de Marillac és un programa d'integració social de la Companyia de les Filles de la Caritat de Sant Vicenç de Paül, adreçat a persones en situació d'exclusió social. La seva acció, fonamentada en la justícia social, està centrada en l'acollida i l'acompanyament durant el procés de millora i promoció personal cap a l'autonomia i la realització dels propis projectes de vida. Entre les activitats que inclou el programa hi ha un taller de pintura i les obres dels participants es podran veure durant el mes d'octubre al passadís central de l'Hospital del Mar.

 • 10 d'octubre - Informació general

  Tercera edició del Programa de rotació hospitalària en la Unitat d’Epilèpsia de l’Hospital del Mar

  Hi van participar especialistes de centres de 2º nivell interessats en aquest camp

  La Unitat d'Epilèpsia de l'Hospital del Mar ha organitzat, els dies 5 i 6 d'octubre, la tercera edició del Programa de rotació hospitalària, una iniciativa dirigida a formar a neuròlegs, neurofisiòlegs i pediatres a la pràctica de l'epilèpsia. L'activitat, realitzada a les instal·lacions de l'Hospital i de l'Institut Hospital del Mar d'Investigacions Mèdiques (IMIM), ha servit per realitzar una actualització general dels aspectes actuals del diagnòstic i el tractament d'aquesta patologia.

  més informació

 • 9 d'octubre de 2017 - Informació general

  Comunicat de l'Hospital del Mar sobre l'actuació dels serveis d'urgències l'1-O

  En relació amb les informacions publicades al diari El Mundo relatives a l'activitat dels serveis d'urgències del Parc Salut MAR el passat 1 d'octubre, la direcció de l'entitat vol fer els següents esments:

  més informació

 • 7 i 8 d'octubre de 2017 - Informació general

  Ja és aquí la 8a edició d'Un dia de Nassos, la gran festa popular de Pallapupas!

  Aquest cap de setmana Pallapupas celebra la seva gran festa solidàriaUn dia de Nassos! per gaudir en família. Com en edicions anteriors, venen entrades a meitat de preu a favor de la missió social de l'ONG, en espais com Portaventura, el Tibidabo, Granja d’Aventura Park, Catalunya en Miniatura i el Zoo! Al llarg de 2016 més de 1.000 pacients dels serveis de Pediatria i Nefrologia de l'Hospital del Mar van beneficiar-se del programa "Benestar a través de l'humor", ofert per Pallapupas i impulsat per la Fundació Amics de l'Hospital del Mar.

 • 7 d'octubre de 2017 - Informació general

  10a Jornada de Portes Obertes al PRBB

  Els cinc centres que formen el Parc oferiran activitats i xerrades divulgatives amb l'objectiu d'apropar la ciència a la societat.

  Obrir les portes dels laboratoris i que els propis científics expliquin in situ la seva feina és l'eix central de la jornada de portes obertes del Parc de Recerca Biomèdica de Barcelona (PRBB), que se celebrarà el proper dissabte 7 d'octubre. A partir de les 10.00 h del matí i fins a les 20.00 h, els cinc centres que formen el parc, entre els quals es troba l'Institut Hospital del Mar d'Investigacions Mèdiques(IMIM), oferiran un seguit activitats per a tots els públics.

  més informació

 • 5 d'octubre de 2017 - Notes de Premsa

  La gentrificació verda pot limitar l'efecte favorable que les zones verdes tenen en la salut

  Els científics consideren que les ciutats més verdes no són més saludables i justes per igual per a tothom

  La creació de parcs i zones verdes en els nuclis urbans té efectes positius en la salut dels seus residents. No obstant això, un nou article publicat per un grup d'investigadors de l'Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals de la Universitat Autònoma de Barcelona (ICTA-UAB) i de l'Institut Hospital del Mar d'Investigacions Mèdiques (IMIM) suggereix que els veïns de les classes socials més desfavorides podrien quedar-se al marge dels efectes saludables de l'"ecologització" dels barris i no beneficiar-se d'igual forma d'aquests efectes en la salut.

  més informació

 • 4 d'octubre de 2017 - Informació general

  Registre dels nounats des de l'Hospital del Mar

  A partir del dia 16 d'octubre, l'Hospital del Mar posarà en marxa la possibilitat de registrar els nounats al Registre Civil des del propi hospital, de manera que els pares no s'hagin de desplaçar. El servei de Documentació Clínica és qui s’encarregarà de fer el registre i el servei estarà disponible els dilluns, dimecres i divendres de 8 a 10 hores, al despatx situat a la planta baixa davant del servei d’Atenció al Ciutadà.

Campanyes internes

 • Pla d'igualtat del PSMar
 • Hospitals sense fum
 • Hospitals sostenibles

Xarxes socials

 • Twitter
 • Canal YouTube
 • Flickr

© 2006 - 2017 Parc de Salut Mar · Nota Legal | Política de Cookies | Accessibilitat