Notícies

 • 21 de març de 2017 - Notes de Premsa

  El moment d’aparició de mutacions que generen resistència afecta l’eficàcia del tractament del càncer colorectal

  L’estudi internacional, liderat per l‘oncòloga de l’Hospital del Mar Clara Montagut, s’ha publicat a la revista Nature Communications

  Un equip internacional liderat per la Dra. Clara Montagut, oncòloga de l'Hospital del Mar i investigadora de l'Institut Hospital del Mar d'Investigacions Mèdiques (IMIM), i pel Dr. Alberto Bardelli, investigador del Candiolo Cancer Institute de Torí (Itàlia), ha desxifrat la manera com alguns càncers colorectals són capaços d'adaptar-se al tractament amb fàrmacs anti-EFGR i esdevenir-hi resistents. L'estudi, publicat recentment a la revista Nature Communications, demostra com una millor o pitjor la resposta al tractament anti-EGFR està determinada per les característiques moleculars que el tumor adquireix durant el tractament. En concret, ha demostrat que no totes les mutacions de resistència que apareixen durant el tractament són iguals.

  més informació

 • 16 de març de 2017 - Notes de Premsa

  A la recerca del mapa definitiu del cervell

  Gràcies al suport de l’Obra Social “la Caixa”, l’Hospital del Mar, l’IMIM i Galgo Medical estan desenvolupant el projecte Sylvius, una plataforma que permetrà als cirurgians navegar pel cervell humà per planificar i executar les intervencions

  Neurocirurgians de l'Hospital del Mar i investigadors de l'Institut Hospital del Mar d'Investigacions Mèdiques (IMIM) lideren el projecte Sylvius, un projecte per al desenvolupament d'una plataforma de realitat augmentada en tres dimensions i estereoscòpica que permetrà obtenir un complet "mapa per navegar pel cervell. La plataforma integrarà totes les tècniques de neuroimatge actuals i permetrà als cirurgians operar amb la màxima precisió i amb menys riscos.

  més informació

 • 19 de març de 2017 - Informació general

  "Caminem plegats per la prevenció del càncer de còlon i recte"

  Una caminada urbana pel barri de Sant Andreu en què el Programa de detecció precoç de càncer de còlon i recte hi participa activament.

  El Programa de detecció precoç de càncer de còlon i recte de Barcelona se suma, amb el lema "Caminem plegats per la PREVENCIÓ del càncer de còlon i recte", a la caminada urbana a Sant Andreu del 19 de març, organitzada per Ajuntament de Barcelona i l'Associació d'Entitats Excursionistes del Barcelonès, en el marc del cicle de caminades Barnatresc. 

  més informació

 • 3 de març de 2017 - Informació general

  Excel·lents resultats de l’IMIM en la convocatòria associada al Pla Estratègic de Recerca i Innovació en Salut (PERIS)

  El Departament de Salut ha publicat la resolució provisional dels ajuts que atorgarà en el marc de la primera convocatòria del Pla Estratègic de Recerca i Innovació en Salut (PERIS) 2016-2020 on l'IMIM ha obtingut una elevada taxa d'èxit. La convocatòria té un import provisional de més de 18 milions d'euros, amb què es vol estimular la recerca en l'àmbit dels hospitals i dels centres d'atenció primària de Catalunya.

  més informació

 • 2 de març de 2017 - Notes de Premsa

  Les pacients més i millor informades participen i comparteixen les decisions respecte del seu càncer de mama

  L’Hospital del Mar organitza la XX Jornada sobre el Càncer de Mama “Decisió compartida en el diagnòstic i tractament del Càncer de Mama: de la teoria a la pràctica”

  Perquè les dones puguin participar de forma informada en un programa de cribratge, els beneficis i els inconvenients han de comunicar-se d'una manera apropiada i objectiva. És necessari que els professionals sanitaris implicats en el cribratge de càncer de mama comprenguin la complexitat del procés de comunicació que s'estableix amb les dones que participen en el cribratge. Com ajudar les pacients de càncer de mama a deliberar i prendre decisions d'acord amb la seva voluntat i manera de ser?

  més informació

 • 1 de març de 2017 - Informació general

  L'Hospital del Mar i l'IMIM participen en la nova edició de “Visita la recerca de La Marató”

  La Fundació programa una nova edició del cicle "Visita la recerca de La Marató" per acostar els ciutadans als avenços en investigació que promou la solidaritat, gràcies als seus donatius a La Marató. Els participants recorreran els laboratoris i les diferents àrees de treball d'un total de 10 centres de recerca punters a Catalunya on investigadors premiats per La Marató els explicaran com han avançat en el coneixement, el diagnòstic i el tractament de les malalties estudiades gràcies als fons de La Marató. Així, podran descobrir avenços en la recerca sobre el càncer de pulmó i el gàstric, la diabetis, l'obesitat, l'Alzheimer o el dany cerebral, entre altres malalties, que han suposat una millora en l'esperança i la qualitat de vida de les persones afectades. 

  més informació

 • Febrer de 2017 - Informació general

  Informem prou bé els pacients? Es respecten els seus valors a la pràctica? La resposta a aquestes i d'altres qüestions en el nou repor del Mar@laxarxa

  Nova edició del MAR@laxarxa, el magazine digital del PSMAR

  El Dr. Felipe Solsona acaba d'editar el llibre "El pacient informat", prologat pel precursor de la bioètica a Espanya Diego Gracia, per tractar els conflictes ètics més freqüents relacionats amb l'assistència sanitària. En el nou butlletí, ens expliquen la necessitat de parlar de valors i d'ètica en el món sanitari. Des d’oferir models per a un bon testament vital fins a la revisió de com funciona la donació d'òrgans, els assajos clínics o com plantejar la realització de proves de detecció precoç de malalties com el càncer de pròstata.

  més informació

 • 24 de febrer de 2017 - Informació general

  Investigadors de l'IMIM participen al YoMo, el festival amb més de 20.000 estudiants inscrits del GSMA Mobile World Congress

  Incentivar vocacions científiques entre els joves és un dels reptes de les institucions que fan recerca biomèdica. Per això els centres que formen part del Parc de Recerca Biomèdica de Barcelona (PRBB) oferiran tallers i activitats als més de 20.000 estudiants inscrits al The Youth Mobile Festival: YoMo, el festival per a estudiants del GSMA Mobile World Congress.

  més informació

 • 24 de febrer de 2017 - Guardons

  Gemma Robleda, professora de l'Escola Superior d'Infermeria del Mar, guardonada amb el Premi de la Fundació Grünenthal en Dolor 2016

  En la categoria d'Investigació Clínica, el premi 2016 ha recaigut en l'estudi “Fentanyl as pre-emptive treatment of pain associated with turning mechanically ventilated patients: A randomized controlled feasibility study” que evidencia els beneficis de l'analgèsia preventiva en els pacients crítics. La doctora Gemma Robleda, professora de l’Escola Superior d’Infermeria del Mar i membre de l'equip investigador, ha assenyalat que han demostrat que es produeix reducció del dolor durant la mobilització i també en el temps total que el pacient pateix dolor.

  més informació

 • 23 de febrer de 2017 - Notes de Premsa

  Descobert un nou paper del colesterol en la regulació de proteïnes cerebrals

  Podria ser clau en malalties del sistema nerviós central com l'Alzheimer

  Un estudi liderat per investigadors de l'Institut Hospital del Mar d'Investigacions Mèdiques (IMIM) i l'Institut de Física mèdica i Biofísica de la Facultat de Medicina de l'Hospital Charité de Berlín, publicat a la revista Nature Communications, demostra per primera vegada, que el colesterol present en les membranes de les cèl·lules pot interferir en la funció d'una important proteïna de les membranes cerebrals, a través d'una manera d'interacció desconegut fins al moment. En concret, el colesterol és capaç de regular l'activitat del receptor d'adenosina, envaint el seu interior i accedint així al seu centre actiu. Això permetrà idear noves formes d'interacció amb aquestes proteïnes que en un futur podrien convertir-se en fàrmacs per tractar malalties com l'Alzheimer.

  més informació

Campanyes internes

 • Pla d'igualtat del PSMar
 • Hospitals sense fum
 • Hospitals sostenibles

Xarxes socials

 • Twitter
 • Canal YouTube

© 2006 - 2017 Parc de Salut Mar · Nota Legal | Política de Cookies | Accessibilitat