Notícies

 • 17 d'agost de 2018 - Informació general

  Un any de reflexió i record

  Fa un any, un atemptat terrorista va fer trontollar la ciutat de Barcelona. Trontollar, però no caure. La ciutadania, de la qual formen part els i les professionals que treballen al Parc de Salut Mar, va plantar cara als fets d'aquell dia d'agost i va donar al món una lliçó de solidaritat, fortalesa i treball en equip. Dotze mesos després, però, toca recordar de nou els fets que ens van glaçar el cor i que ens van fer adonar de la nostra pròpia fragilitat.

  més informació

 • 9 d'agost de 2018 - Notes de Premsa

  Nou sistema per a reduir l’exposició de rajos X durant les ablacions cardíaques

  L'Hospital del Mar és el primer centre de Catalunya que disposa d'aquest sistema, que integra la tecnologia de navegació amb la imatge radiològica del pacient a l'hora de realitzar la intervenció, que serveix per tractar arítmies. El temps d'exposició a la radiació es redueix fins al 90%. Això beneficia tant al pacient com als professionals sanitaris que realitzen la intervenció. L'ablació cardíaca consisteix a cremar part del múscul del cor per evitar l'arítmia, un ritme de batec més alt o més baix del normal.

  més informació

 • 9 d'agost de 2018 - Notes de Premsa

  L’Hospital de l’Esperança apropa serveis al barri de Gràcia

  La reordenació de serveis dona resposta a les necessitats veïnals al voltant dels serveis de salut a Gràcia, apropant-los i destinant 1.000m2 a serveis comunitaris de salut. Ha estat possible gràcies a la finalització de la primera fase de les obres de l'Hospital Mar i a la reubicació de serveis al Centre Fòrum, que han alliberat espais a l'Hospital de l'Esperança.

  més informació

 • 2 d'agost de 2018 - Notes de Premsa

  Identifiquen una peça clau per frenar un subtipus de càncer de còlon i recte

  Estudi publicat a Nature Communications

  Investigadors de l'Institut Hospital del Mar d'Investigacions Mèdiques, amb el suport de l'IDIBELL, i del CIBERONC, han descobert que inhibint una proteïna (Jagged 1) s'evita el creixement dels tumors en ratolins. Aquesta proteïna té un paper clau en el desenvolupament de la malaltia, ja que activa el senyal cel·lular que permet a les cèl·lules canceroses desenvolupar-se i multiplicar-se. El descobriment obre la porta a desenvolupar un tractament terapèutic en humans que permeti tractar aquest tipus de patologia, la segona causa de mort relacionada amb càncer als països occidentals.

  més informació

 • 30 de juliol de 208 - Notes de Premsa

  Un estudi conclou que l’antiinflamatori Roflumilast podria revertir la caquèxia en malalts amb MPOC greu

  S'ha fet la recerca amb cultius primaris de cèl·lules vives de pacients amb Malaltia Pulmonar Obstructiva Crònica (MPOC) en estadis avançats de la malaltia. El Roflumilast  és un tractament sistèmic ja pautat en estadis molt avançats de la MPOC, sense efectes secundaris greus i amb bona tolerància per a tractaments de llarga durada. L'estudi també demostra que les cèl·lules satèl·lit o mare del múscul de pacients amb MPOC greu es conserven "sanes", el que obre futures vies de tractament.

  més informació

 • Juliol de 2018 - Informació general

  Al Mar@laxarxa, la Recerca al servei del pacient

  Nova edició del MAR@laxarxa, el magazine digital del PSMAR

  El Parc de Salut Mar sempre ha apostat per la recerca, i la proximitat de l'Hospital del Mar i l'IMIM permet desenvolupar un model d'investigació centrada a obtenir resultats per als pacients. Més de 54 grups de recerca dividits en 5 programes (Informàtica Biomèdica, Càncer, Epidemiologia i Salut Pública, Processos Inflamatoris i Cardiovasculars i Neurociències) que tenen en marxa més de 200 projectes de recerca. En la nova edició del newsletter, t’expliquem perquè ens hem convertit en una institució capdavantera en conjugar assistència i recerca.

  més informació

 • 25 de juliol de 2018 - Informació general

  Durant el mes d'agost el servei de bus gratuït entre l'Hospital del Mar i l'Hospital de l'Esperança no funcionarà

  A partir del 3 de setembre es rependrà el servei

  De l’1 al 31 d’agost no hi haurà servei de bus gratuït entre els hospitals del Mar i de l’Esperança. A partir del 3 de setembre es rependrà el servei de dilluns a divendres de 8.00 h a 15.00 h. 

 • 25 de juliol de 2018 - Informació general

  L’Hospital del Mar participa en el MELD Project

  El projecte busca desenvolupar eines que ajudin al diagnòstic de la displàsia cortical focal, la segona causa d'epilèpsia resistent al tractament.

  més informació

 • 24 de juliol de 2018 - Informació general

  IV Jornades ESIMar de difusió de la recerca i innovació

  L'Escolar Superior d'Infermeria del Mar organitza aquesta trobada per compartir experiències i coneixement sobre aquests camps en el món de la infermeria.

  més informació

 • 18 de juliol de 2018 - Notes de Premsa

  Relacionen la insulina amb un major risc de fractures en pacients amb Diabetis Tipus 2

  Investigadors del CIBERFES i CIBERDEM associen l'ús de teràpies amb insulina o la combinació de metformina i sulfossilúrea a l'augment de fragilitat òssia en pacients amb Diabetis Mellitus Tipus 2. Un cop analitzades les dades de més de 12.200 pacients no es va trobar una associació significativa entre l'augment del risc de fractura i un altre medicament antidiabètic.

  més informació

© 2006 - 2018 Parc de Salut Mar · Avís Legal i Privacitat de dades | Política de Cookies | Accessibilitat