Notícies

 • 16 d'agost de 2017 - Informació general

  Comunicat de la direcció arran de l'informe presentat per un col·lectiu d’infermers/es, auxiliars d’infermeria i portalliteres del servei d’Urgències de l’Hospital del Mar

  En relació a l'informe presentat per un col·lectiu d'infermers/es, auxiliars d'infermeria i portalliteres del servei d'Urgències de l'Hospital del Mar, on expressen una sèrie de preocupacions i problemes vinculats a la recent apertura dels nous espais del servei d'Urgències, la Direcció del PSMAR vol manifestar les següents consideracions:

  més informació

 • 31 de juliol de 2017 - Informació general

  A l'agost també hi haurà bus entre l’Hospital del Mar i el de l’Esperança

  Per poder accedir al bus i fer el desplaçament de manera gratuïta, és obligatori presentar el recordatori de la visita; poden fer ús del servei el pacient citat i un acompanyant. El nou bus llançadora disposa de quatre parades: Hospital del Mar (davant el CAP Barceloneta), Diagonal - Selva de Mar (parada TMB 1891), Diagonal - Roc Boronat (parada TMB 1880) i l'Hospital de l'Esperança. La primera sortida des de l'Hospital del Mar és a les 8.00 hores i l'última tornada des de l'Hospital de l'Esperança és a les 15.30 hores.

 • Juliol de 2017 - Informació general

  Els Projectes Estrella del PSMAR vénen per quedar-se i implantar la qualitat des dels professionals. Si vols conèixer alguns d'aquests projectes, entra al Mar@laxarxa!

  Nova edició del MAR@laxarxa, el magazine digital del PSMAR

  Els "Projectes Estrella" del PSMAR han demostrat des de la seva posada en marxa, ja fa 12 anys, que la qualitat comença per petits canvis molt concrets que fan que tot un procés rutlli d'una altra manera, incorporant la percepció del malalt i sense aferrar-se a les rutines. Si vols conèixer les iniciatives de millora de la qualitat de l'assistència adreçada als pacients que parteixin dels professionals, no et perdis el nou número del Mar@laxarxa!

  més informació

 • 26 de juliol de 2017 - Notes de Premsa

  L’Hospital del Mar reforça l’atenció oncològica a pacients amb càncer cutani d’elevada complexitat

  L’Hospital del Mar posa en marxa una unitat especialitzada en càncer cutani

  Amb l'objectiu d'aplicar les darreres novetats en tècniques diagnòstiques i terapèutiques, l'Hospital del Mar ha posat en marxa la Unitat de Càncer Cutani, que integra i optimitza tot el circuit d'atenció als pacients afectats d'un tumor de pell. Amb aquesta iniciativa es preveu agilitzar el diagnòstic i accelerar el tractament del càncer sobre la base d'un equip transdisciplinar, però, sobretot, oferir als pacients un procediment integral des del moment del diagnòstic fins al seguiment final de la malaltia.

  més informació

 • 21 de juliol de 2017 - Notes de Premsa

  Hospital de la Família Olímpica, 25 anys d'una fita històrica per a l'Hospital del Mar

  Un grup de metges va escriure una carta a l’alcalde de la ciutat, Pasqual Maragall, demanant ser Hospital Olímpic, i aquella mateixa nit la van dipositar personalment a la bústia del seu domicili.

  Dimarts 25 de juliol se celebren 25 anys de la inauguració dels Jocs Olímpics de Barcelona. La candidatura Olímpica de la ciutat, l'any 1986, va originar una gran eufòria entre els barcelonins i catalans, i també entre els professionals de l'Hospital del Mar, que la visqueren com la possibilitat d'esdevenir l'hospital de referència dels Jocs Olímpics. La mateixa nit del 17 d'octubre de 1986, alguns metges van escriure una carta adreçada a l'alcalde de la ciutat, Pasqual Maragall, i la van portar personalment a la bústia del seu domicili.

  més informació

 • 19 de juliol de 2017 - Notes de Premsa

  L'IMIM participa en un nou estudi sobre la salut del nostre cor a Girona

  S’examinaran els hàbits dietètics i d’activitat física, l’elasticitat arterial i els factors genètics de 8.000 voluntaris de 15 poblacions gironines

  Amb l'objectiu d'analitzar quins són els factors que augmenten el risc de patir malalties del cor i quins factors ens protegeixen, s'acaba de posar en marxa un estudi liderat pels equips del Dr. Rafel Ramos, investigador de l'Institut Universitari d'Investigació en Atenció Primària (IDIAP) Jordi Gol i de l'Institut d'Investigació Biomèdica de Girona Dr. Josep Trueta (IDIBGI) i dels Drs. Roberto Elosua i Jaume Marrugat de l'Institut Hospital del Mar d'Investigacions Mèdiques (IMIM) de Barcelona. 

  més informació

 • 12 de juliol de 2017 - Notes de Premsa

  Descobert un mecanisme immunològic clau en la regulació de la flora intestinal

  Es constata per primera vegada que la immunoglobulina M (IgM) secretada per l'intestí humà actua per mantenir la diversitat i equilibri de la flora intestinal o microbiota.

  Investigadors de l'Institut Hospital del Mar d'Investigacions Mèdiques (IMIM) han demostrat per primera vegada que la immunoglobulina M, secretada per l'intestí humà, té un paper fonamental per mantenir la diversitat de la flora intestinal mitjançant la inclusió i manteniment de microorganismes beneficiosos per a la nostra salut. Aquests resultats es publiquen a la prestigiosa revista científica Immunity.

  més informació

 • 6 de juliol de 2017 - Informació general

  El grau en Medicina (UAB-UPF) impartit a l’Hospital del Mar ha aconseguit el segon lloc en els resultats de l'examen MIR

  El Grau en Medicina compartit UAB-UPF, impartit a l’Hospital del Mar, ha estat el segon de l’Estat Espanyol en els resultats del MIR. Segons els índexs publicats pel Ministeri d’Educació, Cultura i Esport, els nostres estudiants han aconseguit col·locar-se en la segona posició en la prova selectiva 2016-2017 dels aspirants a metges.

  més informació

 • Juny de 2017 - Informació general

  El nou edifici de l'Hospital del Mar ja està en funcionament! Les imatges de la inauguració oficial i de la jornada de Portes Obertes, al Mar@laxarxa

  Nova edició del MAR@laxarxa, el magazine digital del PSMAR

  “Avui tenim el privilegi d’inaugurar unes millores encaminades a situar l’Hospital del Mar com un dels millors referents europeus en un sistema de salut", són algunes de les paraules que el President de la Generalitat, Carles Puigdemont, va escriure al llibre d’Honor de l’Hospital del Mar i on també va signar l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, amb motiu de l’acte d’inauguració del nou edifici. Al Mar@laxarxa trobaràs el text complet de Carles Puigdemont, l’escrit d’Ada Colau i la crònica amb imatges de l’acte i de la Jornada de Portes Obertes.

  més informació

 • 29 de juny de 2017 - Notes de Premsa

  Científics desenvolupen un model matemàtic per localitzar el focus de les crisis epilèptiques

  Aquesta investigació, liderada pel Dr. Rodrigo Rocamora, s’ha publicat en la revista Clinical Neurophysiology.

  La Unitat d'Epilèpsia de l'Hospital del Mar i el Centre de Recerca en Cognició i Cervell de la Universitat Pompeu Fabra (UPF) han desenvolupat un model matemàtic que analitza l'activitat cerebral per a localitzar les àrees cerebrals en les que s'originen i propaguen les crisis epilèptiques. En aquest estudi, publicat per la revista Clinical Neurophysiology, s'han registrat cinquanta crisis epilèptiques localitzades en el lòbul temporal de set pacients farmacoresistents. El responsable d'aquest estudi és el Dr. Adrià Tauste, que treballa sota la direcció del Dr. Rodrigo Rocamora a la Unitat d'Epilèpsia de l'Hospital del Mar, un centre de referència en epilèpsia de nivell nacional i europeu, i també al Centre de Recerca en Cognició i Cervell (CBC) liderat pel professor Gustavo Deco de la Universitat Pompeu Fabra.

  més informació

Campanyes internes

 • Pla d'igualtat del PSMar
 • Hospitals sense fum
 • Hospitals sostenibles

Xarxes socials

 • Twitter
 • Canal YouTube

© 2006 - 2017 Parc de Salut Mar · Nota Legal | Política de Cookies | Accessibilitat