Agenda

9 de febrer de 2018 - Jornades i Cursos

Actualitzacions en dolor postoperatori

XXV Simposi d'Anestesiologia, Reanimació i Terapèutica del Dolor

El 9 de febrer es celebrarà el XXV Simposi del Servei d'Anestesiologia del nostre hospital, i el dediquem a les actualitzacions en dolor postoperatori des d'una perspectiva àmplia. El simposi es divideix en quatre taules.

La primera taula analitzarà els nous descobriments en la cronificació del dolor agut des del punt de vista de la neurofisiologia i de la neuroimatge, i com ens estan ajudant a conèixer per què i com es produeix aquest procés.

A la segona taula es revisaran els mètodes de què disposem actualment per poder determinar, abans de la cirurgia, quins pacients tindran un dolor postoperatori intens i quins desenvoluparan un dolor persistent. Íntimament relacionat amb aquest tema i com a conseqüència de l’anomenada “epidèmia d’opioides” que està tenint lloc als EUA, es durà a terme una taula debat sobre l’anomenada opioid free anesthesia.

A la tercera taula es tractaran aspectes més relacionats amb l’analgèsia intraoperatòria, sempre amb l’objectiu de personalitzar els tractaments farmacològics i les tècniques analgèsiques, aplicant-les als pacients adequats i de la manera més eficient i segura.

L’última taula estarà dedicada a com enfocar el tractament del dolor en la cirurgia realitzada en règim de fast-track, cada vegada més freqüent i en procediments més complexos. A més, s’hi analitzarà la utilitat de les aplicacions web (apps) per fer un seguiment adequat d’aquests pacients, i també la importància d’aplicar mètodes segurs en el tractament del dolor postoperatori.

Per a més informació, podeu consultar el programa adjunt.

Enllaços relacionats

Compromís social

  • Compromís social
Entitat col·laboradora

© 2006 - 2024 Parc de Salut Mar · Avís Legal i Privacitat de dades | Política de Cookies | Accessibilitat