Agenda

24 d'octubre de 2017 - Actes

“Antibiòtics: ús i abús", proper cafè científic de l’IMIM amb la col·laboració de les biblioteques de Barcelona

El 24 d’octubre a les 19.00 hs a la Biblioteca Xavier Berenguel es farà la sessió “Antibiòtics: ús i abús” del programa “Un Mar de Ciència", el cicle de cafès científics que organitza l'IMIM en col·laboració amb la Xarxa de Biblioteques de la Diputació de Barcelona. En aquesta sessió hi participaran Juan Pablo Horcajada, cap del servei de Malalties infeccioses de l'Hospital del Mar i coordinador del grup de recerca en Patologia Infecciosa i Antibioteràpia de l'IMIM, i Santiago Grau, cap del servei de Farmàcia de l’Hospital del Mar. És una activitat gratuïta oberta al públic general.

Les organitzacions sanitàries d'arreu del món intenten reduir l'ús d'antibiòtics, ja que la seva utilització excessiva està provocant l'aparició de noves soques de bacteris que no poden ser tractats de manera efectiva per cap dels antibiòtics existents.

Quan hem de fer servir antibiòtics? Com actuen? Què són les resistències als antibiòtics i què les causen? Què implica que els microorganismes hi siguin resistents? Arribarà el dia que els antibiòtics actuals seran ineficaços? Hi ha altres alternatives?

Intentarem respondre a totes aquestes preguntes i a altres que, de ben segur, sortiran durant el debat. D'aquesta manera, aclarirem conceptes sobre un medicament que va representar un dels grans avenços de la medicina al segle XX, però que no sempre s'ha fet servir de manera adequada.

Enllaços relacionats

Compromís social

  • Compromís social
Entitat col·laboradora

© 2006 - 2024 Parc de Salut Mar · Avís Legal i Privacitat de dades | Política de Cookies | Accessibilitat