Agenda

1 de juliol de 2014 - Jornades i Cursos

Tractament del melanoma inhibint BRAF i activant el sistema immunitari. Conferència a càrrec del Professor Antoni Ribas

V Conferència Alexander Fleming

Amb motiu del Cicle de Conferències “Construint ponts entre la Recerca i la Salut” que vam encetar ara ja fa quatre anys com un punt de trobada anual al voltant del mestratge d'un investigador rellevant en el camp de la Biomedicina, el proper 1 de juliol comptarem amb la presència del Professor Antoni Ribas que, sota el títol "Tractament del melanoma inhibint BRAF i activant el sistema immunitari", realitzarà la cinquena conferència magistral a la sala Josep Marull de l'Hospital del Mar a les 13:00 hores.

El Dr. Antoni Ribas és professor de Medicina, Cirurgia i Farmacologia Molecular i Mèdica a la Universitat de Califòrnia Los Ángeles (UCLA). És el director del Programa d'Immunologia tumoral al Jonsson Comprehensive Cancer Center (JCCC), vicepresident de la Society for Melanoma Research (SMR) i president del Comitè de melanoma al grup cooperatiu SWOG (South West Oncolgoy Group).

El Dr. Ribas va estudiar a la Universitat de Barcelona, fent la residència en Oncologia Mèdica a l’Hospital de la Vall d’Hebron i, posteriorment, el seu post-doctorat a UCLA. 

És membre electe de l'American Society of Clinical Investigation (ASCI) i, com a metge - científic, dirigeix un laboratori on estudien nous tractaments per al melanoma avançat, incloent estudis en teràpia cel·lular adoptiva amb limfòcits alterats genèticament, anticossos bloquejants del CTLA-4 i PD-1, teràpies diana bloquejant BRAF i la utilització de nanopartícules vehiculitzant siRNAs.

Enllaços relacionats

Compromís social

  • Compromís social
Entitat col·laboradora

© 2006 - 2024 Parc de Salut Mar · Avís Legal i Privacitat de dades | Política de Cookies | Accessibilitat